Versterkt crowd management de beleving?

Versterkt crowd management de beleving?

Bij crowd management denk je in eerste instantie aan technologische oplossingen zoals social media monitoring, objectcamera's, telcamera's of interactieve LED schermen om bezoekers te laten weten dat bepaalde locaties vol raken. Maar hoe kunnen deze technologische oplossingen de beleving verhogen?

 

Crowd management zorgt voor meer structuur tijdens het event. Bij grootschalige binnenstedelijke en/of risicovolle evenementen worden vele innovatieve- en technologische oplossingen ingezet om beslissingen te nemen en acties te monitoren. Alle informatie komt samen in het Event Control Centre. Alle data wordt hier verzameld en getoond in een dashboard. Het implementeren van deze data is de expertise van de adviseurs: de techniek is hierbij ondersteunend. 

 

Maar vanuit het Event Control Centre worden ook de zogenaamde 'sfeerscouts' en 'crowd management gidsen' aangestuurd. Deze sfeerscouts hebben veel ervaring op het gebied van sociaal gedrag van bezoekersgroepen en voelen aan hoe de sfeer is op een locatie. Zij geven advies over welke vervolgacties er moeten worden ingezet. De crowd management gidsen voeren deze acties uit en informeren de bezoekers op een open en publieksvriendelijke manier. (Interessant detail is dat deze gidsen voornamelijk vrouwen zijn. Uit ervaring blijkt dat het publiek beter reageert op vrouwen i.v.m de vriendelijke bejegening.) Zo blijft de goede sfeer gehandhaafd en ontstaan er bijvoorbeeld minder snel irritaties. De bezoeker ervaart een meer veilige omgeving wat uiteraard de beleving ten goede komt!  

 

Tijdens de vakbeurs Festivak op 25 & 26 november in de Jaarbeurs Utrecht staat het thema 'Technologie & Beleving' centraal. Op de beursvloer tonen de exposanten hun oplossingen en technische innovaties om de beleving op events te verhogen. In het lezingenprogramma zullen vele sprekers hun visie geven op het feit dat dat technologie en beleving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zoals bijvoorbeeld tijdens de presentatie van ICEN-Advies Crowd Management door Lo Boelhouwers, adviseur crowd management op 26 november a.s. Een bezoek aan Festivak is, na registratie, gratis.

 

Meer informatie en registratie via:

www.festivak.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties