Festivalbezoekers besteden 159 euro aan tickets [infographic]Festivalbezoekers besteden 159 euro aan tickets [infographic]

Per festivalbezoeker geven we gemiddeld 159,40 euro uit aan tickets voor muziek- en cultuurfestivals. Dit blijkt uit onderzoek van Webloyalty in Nederland bij 1.000 festivalgangers.

 

Mannen geven gemiddeld iets meer uit dan vrouwen, respectievelijk 165,70 euro versus 153,47 euro. Van alle festivalbezoekers geeft ruim een vijfde zelfs meer uit dan 250 euro. Respondenten in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar spenderen het meest aan tickets: gemiddeld 178 euro per seizoen.

 

Online

Festivalbezoekers schaffen de tickets het liefst aan via een website of app op PC, smartphone of tablet: maar liefst 85 procent geeft de voorkeur aan online kopen. De PC of laptop wordt hierbij nog steeds het meest gebruikt (69 procent) gevolgd door de tablet (9,4 procent) en smartphone (6,7 procent). Telefonische bestelling is anno 2015 niet meer populair. Slechts 2,5 procent van de respondenten schaft tickets telefonisch aan. Vooral respondenten ouder dan 55 jaar en vrouwen bestellen vaker telefonisch. Van de personen die nog een fysiek verkooppunt bezoeken is 61 procent man. 

 

Zelf printen

De meeste respondenten ontvangen hun festivaltickets het liefst digitaal, bijvoorbeeld in de vorm van een PDF-bestand, en printen het zelf uit. Van de respondenten die de voorkeur geven aan het ontvangen van papieren tickets, is de grootste groep ouder dan 55 jaar. Opvallend is verder dat in het huidige digitale tijdperk slechts 13,9 procent van alle festivalbezoekers de voorkeur geeft aan het ontvangen van een digitaal ticket op de smartphone. Deze methode is het populairst onder respondenten tussen de 25 en 34 jaar. 

 

Early birds

Festivalbezoekers besluiten meestal al vroeg in het jaar naar welke festivals ze willen: 53 procent koopt de tickets in het begin van het seizoen. Van deze groep, doet bijna de helft dat om te profiteren van aanbiedingen zoals een early bird-korting. Deze early birds zijn in de meeste gevallen jonger dan 35 jaar. 

 

45-plussers beslissen het vaakst last-minute of ze festivaltickets aanschaffen. Verder blijken vrouwen het meest gevoelig voor korting. 61 procent van de festivalbezoekers die zeggen het vaakst tickets te kopen als er een speciale korting is, is vrouw. 

 

"Het onderzoek laat zien dat de meerderheid van de festivalbezoekers al in een vroeg stadium beslist welke festivals zij willen gaan bezoeken. Ze kopen hun tickets direct aan het begin van het seizoen", zegt Guy Chiswick, managing director Noord-Europa bij Webloyalty, e-commerce partner en expert in online spaar- en beloningsprogramma's. "Het is zaak dat je als organisator dit gedrag beloont en stimuleert. In sommige gevallen wordt dit al gedaan door het bieden van early bird-kortingen of groepsaanbiedingen. Maar er liggen zeker nog kansen om de trouwe festivalbezoeker, die ieder jaar terugkomt en een ambassadeur vormt voor het festival, ook een extra voordeel te bieden. Trouwe 'klanten' zou je moeten belonen. Dit gebeurt nu nog maar zelden."

 

infographic festivalbezoekers

Bron: Webloyalty - 23-08-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?TIP! - Hoe kies je een partycateraar?
Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen