Nederlandse organisatoren streven naar afvalvrije eventsNederlandse organisatoren streven naar afvalvrije events

Green Events Nederland kondigt aan dat het platform gaat samenwerken met koplopers in de evenementensector als Pinkpop, Mysteryland, Welcome to the future, Zwarte Cross, Extrema Outdoor, Solar weekend, Into the great wide open, DGTL en Amsterdam Open Air aan een 'Green Deal' met als doel een afvalvrij festival. 

 

Een afvalvrij festival

De hoeveelheid afval wordt gereduceerd en het resterende afval wordt ge-upcycled en/of gerecycled. Hierdoor geeft de evenementensector het goede voorbeeld aan haar bezoekers met als doel het gedrag ten aanzien van afval positief te beïnvloeden. Om de Green Deal tot een succes te maken, worden de koplopers in de evenementensector gevraagd mee te doen. "Want door alleen met de meest innovatieve organisaties samen te werken, kan echt het verschil gemaakt worden en aantoonbare resultaten worden geboekt." De totale keten van product via afval naar herbruikbare grondstof dient voor alle partijen inzichtelijk gemaakt te worden. "Het combineren van kennis, vertrouwen en transparantie zal leiden tot een succesvol verbeteringsproject. De afvalverwerkingsindustrie speelt hierin uiteraard ook een belangrijke rol."  

 

De Nederlandse evenementensector is met meer dan 700 festivals en 21 miljoen bezoekers per jaar een belangrijke sector in de economie. Evenementen en festivals kunnen daarom een grote bijdrage leveren aan de reductie in die milieubelasting door kritisch te kijken naar onder andere Energie en stroomverbruik, Transport en Logistiek, Food & Beverage en Afvalverwerking. Green Events wil de festivalorganisatoren inspireren om daar iets aan te doen en via deze organisatoren ook de festivalbezoekers bereiken. Doordat festivalbezoekers ontvankelijk zijn voor nieuwe ideeën en impulsen is een festival dé plek bij uitstek om deze boodschap over te brengen.

 

Wat is een Green Deal?

Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen. Die andere partijen zijn bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. De Green Deal helpt om duurzame plannen samen te realiseren. De rol van de overheid hierin is vooral voorwaarde scheppend én om de knelpunten weg te nemen bij duurzame plannen. 

25-01-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalenHoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalen
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]