10 goede gewoontes van succesvolle eventplanners

10 goede gewoontes van succesvolle eventplanners

Succesvolle eventorganisatoren zijn uiterst productief. Wat is het nu dat hen zo succesvol en productief maakt?

 

Wel, ze hebben 10 (+1) gewoontes die hen helpen om dat succes te bereiken. Welke dat zijn, lees je hieronder.

 

 

1. Ze bewegen

Dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op je productiviteit en de werking van je hersenen is wetenschappelijk bewezen. Om goed te presteren, moet je je goed in je vel voelen. Succesvolle mensen hebben dat begrepen. Hardlopen, fietsen, yoga, ... zijn populaire sporten bij productieve eventplanners.

 

 

2. Ze slapen voldoende en zijn vroeg wakker

Ook al is dat niet evident in deze stresserende job met onregelmatige werkuren. Toch blijkt uit onderzoek dat succesvolle mensen voldoende nachtrust nemen en ook de neiging hebben vroeg op te staan om de dag goed te beginnen. Ook overdag zijn momenten van rust of ontspanning nodig. Die ogenblikken plant de succesvolle eventprofessional in. Dat brengt ons naadloos bij de volgende goede gewoonte.  

 

 

3. Ze plannen en werken in blokken

Succesvolle eventorganisatoren maken een planning en stellen een to-dolijst op. Dat houdt hen gefocust. Productieve mensen plannen realistisch en houden rekening met hoeveel tijd iets in beslag neemt. Ze verdelen grote taken in kleine stukjes, zodat die makkelijk behapbaar zijn. Zo gaan ze sneller vooruit. Ze vermijden afleiding op de momenten dat ze werken aan een bepaalde taak. Zo bekijken ze bijvoorbeeld hun mailbox alleen op specifieke tijdstippen. Omdat ze hun planning niet willen laten overhoop halen door één of andere mail met goed of slecht nieuws. Ze houden zo controle.

 

 

4. Ze zijn gek op deadlines en respecteren die

Deadlines houden hen scherp en zorgen ervoor dat ze productief blijven. Dankzij die deadlines vermijden ze uitstel en zo ook afstel.

 

 

5. Ze multitasken nooit

In tegenstelling tot wat velen denken, is multitasken nefast voor de productiviteit. Succesvolle mensen werken taken één voor één af en doen nooit verschillende zaken tegelijk.

 

 

6. Ze werken bewust en gemotiveerd

Productieve eventplanners weten waarom ze iets doen. Ze zijn zeer gemotiveerd en houden de zaken goed in de gaten. Ze zijn op de hoogte van alle belangrijke dingen en bewaken die zorgvuldig. Zo weten ze bijvoorbeeld heel goed waar geld aan wordt uitgegeven en waar geld vandaan komt.

 

 

7. Ze zijn niet bang om NEEN zeggen

Succesvolle mensen bepalen grenzen voor zichzelf en voor anderen. Ze blijven meester van hun eigen energie, tijd en ruimte en vinden het oké om nee te zeggen. Ze zorgen eerst voor zichzelf voordat ze iemand anders helpen.

 

 

8. Ze maken veel vrienden en hebben veel contacten 

Wie je kent is vaak interessanter dan wat je kent. Vrienden en contacten helpen je om vooruit te komen. Succesvolle eventplanners hebben ook een groot netwerk met veel vrienden, contacten, klanten. Zij investeren ook bewust in die relaties. Ze weten wat hun netwerk voor hen kan doen en ook wat zij voor hun netwerk kunnen betekenen.

 

 

9. Ze hanteren een positieve en constructieve woordenschat

Hun uitspraken getuigen van betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ze zullen nooit zeggen: "dat is niet mijn taak, dat is niet mijn schuld, ik geef het op of het kan me niet schelen". Zij zoeken altijd oplossingen en denken constructief mee. Uit hun mond klinkt nooit: "Dat is onmogelijk". Succesvolle eventplanners zien overal kansen of uitdagingen. En als ze hulp nodig hebben om die aan te gaan, dan vragen ze daar gewoon om. "Ik doe dat altijd zo", is nog zo'n statement dat nooit over hun lippen komt. Ze zijn leergiering en durven af te wijken van gewoontes.

 

 

10. Ze zijn dankbaar en koesteren de kleine dingen

Succesvolle eventplanners zijn dankbaar voor de dingen die ze hebben bereikt. En dat zijn niet altijd grootse zaken. Dat kan gaan om hele kleine dingen. Van een tevreden klant over succesvolle boeking tot nieuwe opdrachten, nieuwe klanten, nieuwe evenementen. Ze genieten er van en dat maakt hen blij. Daar focussen ze op en dat maakt het makkelijker voor hen om een tegenslag te overwinnen. Door de positieve gebeurtenissen te koesteren, blijven ze gemotiveerd.

 

 

11. Ze lezen de juiste info: eventplanner.be /.nl

Altijd op de hoogte van de evenementenactualiteit, mee met de nieuwste trends en steeds op zoek naar praktische tips en advies. Voor deze gewoonte wenden de meest succesvolle eventorganisatoren zich tot één bron: eventplanner.be /.nl, hét online vakblad voor de eventsector. Met dagelijks sterke content in tekst en video met tips, advies, nieuws, ... over het organiseren van succesvolle evenementen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Opgepast: controles opblaasbare attracties op komst

Opgepast: controles opblaasbare attracties op komst

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Advertenties