Evenementen werken samen aan verduurzaming

Evenementen werken samen aan verduurzaming

Met meer dan 700 festivals per jaar en 21 miljoen bezoeken is de Nederlandse evenementenindustrie een belangrijke sector voor de economie. Green Events Nederland brengt organisatoren samen om verdere belasting van het milieu door de evenementensector tegen te gaan.

 

In de evenementenbranche wordt veel gepraat over duurzaamheid maar concrete acties blijven vaak uit. Green Events Nederland neemt organisatoren en leveranciers mee op een inspirerende reis naar milieubewust, duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Green Events Nederland toont aan dat het een misverstand is dat verduurzaming hoge kosten met zich mee brengt. Juist de eerste stappen in de richting van een duurzamer evenement kunnen - behalve een reductie in de milieubelasting - financiële besparingen opleveren.  

 

Samenwerking

Door het samenbrengen van evenementenorganisatoren, leveranciers en bestaande initiatieven in de duurzaamheidssector wil Green Events Nederland de Nederlandse evenementenindustrie een fikse stap richting een duurzame toekomst laten zetten. Green Events Nederland werkt samen met Europese spelers; Green Events Europe, hét internationale congres voor duurzaamheid in de evenementenindustrie dat jaarlijks plaatsvind in Bonn, GO Group, A Greener Festival en EE-Music. Op nationaal niveau heeft zij partners als Nederland Schoon, Kamer van Koophandel en Stimular aan zich verbonden.  

 

Website & kenniskringen

Green Events Nederland deelt haar kennis zowel online op www.greeneventsnederland.nl als tijdens de kenniskringen die zij organiseert. Een kenniskring bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten waarin een groep van tien organisatoren werkt aan het duurzaamheidsbeleid. Praktische handvaten vanuit de branche worden gedeeld en gezamenlijke vraagstukken besproken. Een vraagstukken kan bijvoorbeeld zijn het probleem van de enorme hoeveelheid achtergebleven tentjes op festivalcampings. Green Events Nederland gaat samen met de organisatoren op zoek naar een oplossing voor dit probleem.  

 

Lancering tijdens Amsterdam Dance Event

Green Events Nederland lanceert het initiatief op 15 oktober tijdens ADE Green in de Brakke Grond in Amsterdam. Met Jan Douwe Kroeske als moderator en Lyke Poortvliet (ID&T), Holger Jan Schmidt (Green Events Europe), Jasper Goossen (DGTL), Laura van de Voort (Extrema en Green Events Nederland) en Paul Schurink (Green Events Nederland en ZAP Concepts) als gasten. Door middel van deze discussie gaat Green Events Nederland op zoek naar de meerwaarde van kennisdeling en verkent zij de grenzen hiervan. Wanneer zijn organisatoren bereid kennis en ervaring te delen en wanneer houden ze dit liever voor zichzelf om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie?

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures