Hoe groter het huwelijksfeest, hoe groter het huwelijksgeluk?Hoe groter het huwelijksfeest, hoe groter het huwelijksgeluk?

Echtparen die hun verbond vieren met een groot trouwfeest, hebben ook een grotere kans om een gelukkig huwelijk te kennen. Goed nieuws voor weddingplanners en trouwlocaties!

 

Dat is de boodschap van een studie van wetenschappers aan het National Marriage Project van de University of Virginia, waarbij de kwaliteit van meer dan vierhonderd Amerikaanse huwelijken werden onderzocht.

 

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat echtparen met grotere huwelijksfeesten, met minstens honderdvijftig gasten, 47 procent kans hadden op een gelukkig huwelijk. Wanneer echter minder dan vijftig gasten werden uitgenodigd, valt dat cijfer terug tot amper 31 procent.

 

"Verwacht werd dat de relatie tussen ceremonie en huwelijksgelukvooral zou worden bepaald door economische factoren", geeft onderzoeksleider Bradford Wilcox, project-directeur van het National Marriage Project, aan. "Wanneer echter naar inkomen en opleiding werd gekeken, kon echter geen significante correlatie worden gevonden."

 

"Ook etnische en religieuse elementen bleken geen invloed te hebben op het huwelijksgeluk. Daarentegen kon wel een duidelijke link worden gelegd met het aantal huwelijksgasten." De reden voor die correlatie moet volgens de onderzoekers mogelijk worden gezocht in het feit dat een groot huwelijksfeest gepaard gaat met een grote groep getuigen voor de trouwbeloftes.

 

"Een groter aantal getuigen van de gedane engagementen zou ook een grotere stimulans kunnen zijn om de trouwbeloftes na te komen", merkt Bradford Wilcox op. "Een engagement wordt door een publieke verklaring immers versterkt, want het individu wordt door de openbare getuigenis aangezet om een consistentie te verzekeren tussen zijn uitspraken en zijn gedrag."

 

"Hoe meer getuigen bij die verklaringen aanwezig waren, hoe meer men zich aangezet voelt om zijn gedrag volgens de afgesproken waarden te boetseren. Grotere huwelijksfeesten laten echter ook veronderstellen dat de gehuwde koppels op omvangrijkere netwerken van familie en vrienden kunnen terugvallen."

 

"Koppels met grotere netwerken familie en vrienden kunnen meer hulp en aanmoediging krijgen om met succes door de uitdagingen van het huwelijksleven te navigeren", zegt Bradford Wilcox nog. De onderzoekers stelden daarnaast ook vast dat extravagante trouwfeesten eveneens met een groter huwelijksgeluk in verband konden worden gebracht.

Bron: express.be - 26-08-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Internet op je event: hoeveel bandbreedte heb je nodig?TIP! - Internet op je event: hoeveel bandbreedte heb je nodig?
3 redenen om reviews te plaatsen3 redenen om reviews te plaatsen
6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 19-02Zelfstandig Elektromonteur / AV-technicus
  Mansveld Expotech
  Noord-Holland
 2. 19-02Zelfstandig Elektromonteur
  Mansveld Expotech
  Utrecht
 3. 19-02Rigger
  Mansveld Expotech
  Utrecht