Salarissen eventsector omhoog door talentschaarsteSalarissen eventsector omhoog door talentschaarste

Volgens rekruteringsbureaus in de UK stijgen momenteel de salarissen in de eventsector spectaculair door het gebrek aan talent. Dat schrijft het Engelse vakblad C&IT.

 

Volgens de Engelse wervingsbureaus missen de eventprofessionals vooral ervaring om de vacatures van midden en senior niveau in te vullen. En dat is het gevolg van de crisis. Eventbureaus hebben in die periode te weinig geïnvesteerd in aanstormend talent. En dat laat zich nu voelen. Voor de crisis wierven de eventbureaus mensen aan op junior niveau, die vervolgens doorgroeiden naar meer senior functies. De jongste jaren zijn er veel minder junior profielen aangeworven en dus is de kweekvijver om talent uit te rekruteren, veel kleiner.

 

Aantal jobs stijgt snel

Het aantal rekruteringen in de eventsector is in 2014 dan ook significant gestegen. In het eerste kwartaal zochten vooral de grote eventbureaus nieuwe werknemers en dat op alle niveaus: van operationele jobs tot directeursfuncties. In het tweede kwartaal sloegen ook de kleinere bureaus opnieuw aan het rekruteren.

20-08-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Advertenties

In de kijker

Breepark

Breepark

Doen, wat je leuk vindt.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen