De vijf best betaalde dj's van 2014De vijf best betaalde dj's van 2014

Forbes maakte een lijstje van de best betaalde dj's van 2014. Het inkomen van de dj's werd onder de loep genomen en gerangschikt.

 

Een opvallende afwezige in het lijstje zijn de robots van Daft Punk. Als ze naast hun album ook enkele optredens hadden gegeven, stonden ze zonder problemen in de top tien van 2014.

 

Begin dus al maar te sparen als je één van deze DJ's op jouw event wil laten draaien!


1. Calvin Harris
De Schotse dj/producer/zanger producet voor alle grote namen in de business (Rihanna, Ellie Goulding, ...) en daarnaast maakt hij ook zijn eigen werk en dat zijn stuk voor stuk hits. Hij verdiende al een slordige 65 miljoen dollar.

 

 

2. David Guetta

De Franse dj moet het met de helft minder stellen: 30 miljoen dollar. Hij draait nog steeds wekelijks in Ibiza op de 'F**k Me I'm Famous' feestjes. In 2011 werd hij nog uitgeroepen tot beste dj ter wereld, maar hij kwam ook al in opspraak nadat video's naar buiten kwamen waarop de draden niet aangesloten waren.

 

 

3. Aviici en Tiësto
De 24-jarige Zweedse Aviici mag best tevreden zijn met zijn gedeelde derde plaats. Met de hit 'Wake Me Up' gingen er meer dan 4 miljoen singles over de toonbank in de Verenigde Staten. Een record voor het genre. 

 

Tiësto heeft zijn uitvalsbasis in Ibiza ingeruild voor een plekje in Las Vegas. De Nederlander draait er in de megaclub van Hakkasan.

 

 

4. Steve Aoki
Steve Aoki speelt soms drie shows per dag. Hij vertelde tegen het magazine Forbes dat hij de 'powernap' helemaal onder de knie heeft. Meer dan drie uur slaap heeft hij niet nodig.

 

 

5. Afrojack
De Nederlander Afrojack draaide al op zo'n 150 gigs, maar krijgt ook geld via zijn kledingcollectie bij Nike en G Star. Zijn eerste plaat 'Forget The World' kwam in mei uit.

 

Bron: HLN 19/8 via License2Publish - 19-08-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Laat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feestenLaat de winter je niet tegenhouden... tips om buiten te feesten
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 2. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 3. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant