Lamp van Led: Vraag naar zuinige verlichting

Lamp van Led: Vraag naar zuinige verlichting

Met de eerste 2 spelers in de verdediging van het Groene Elftal heb je geleerd hoe de locatie en de cateraar je kunnen helpen om je bijeenkomst of evenement groener te maken. Daarnaast is er nog een derde simpele maatregel.

 

In het geval dat de AV niet door je locatie verzorgd wordt, kan je namelijk zelf naar zuinige LED-verlichting vragen. LED-verlichting wordt in steeds meer sectoren toegepast. De zuinige lampjes worden op steeds grotere schaal gebruikt voor straatverlichting, elektronica, tuinbouw en ook binnen de evenementenindustrie is er een grote opmars aan LED-lampen. Deze hebben namelijk meerdere voordelen ten opzichten van standaard gloeilampen. 

 

De voordelen van LED

Ten eerste is LED-verlichting veel efficiënter. De doorsnee gloeilamp heeft een vermogen van 60 Watt en brandt niet langer dan 1000 uur. Een LED-lamp met een vermogen van 5 Watt en een vergelijkbare prestatie brandt meer dan tien jaar en verbruikt 55 kWh per jaar minder. Niet eens een spaarlamp brandt zo lang. Voor een stroomprijs van € 0,22 scheelt dit ongeveer 12 Euro. Daarmee is de LED-lamp nog zuiniger dan een spaarlamp. 

 

Ten tweede produceren LED-lampen geen warmte zoals gloeilampen en zorgen dus ook voor een beter klimaat in de zaal. Scheelt weer het energie verbruik en de kosten voor de airco! 

 

Ten derde geeft LED-verlichting een wat rustiger lichtbeeld en zorgt dus ook voor een aangename sfeer in de ruimte. Met dit aspect kan je nog verder gaan spelen: LED-verlichting kan van kleur veranderen en makkelijk aangepast worden aan stemming een omstandigheden. Doordat LED-verlichting richtbaar en programmeerbaar is, kan de kan de kleurintensiteit en -menging snel aangepast worden. 

 

Zorg dat de investering wordt terugverdiend

Het grote nadeel: LED-verlichting is niet geheel goedkoop. Sterker nog, ze is drie- tot tienmaal duurder in aankoopprijs dan andere verlichtingsbronnen. Evenementenlocaties doen dus een grote investering als ze hun gloeilampen vervangen voor LED. Help hun deze investering terug te verdienen en geef de voorkeur aan locaties met zuinige verlichting.  

 

Wat kun je dus doen? Ofwel je gaat op zoek naar een meeting room waar LED-verlichting geïnstalleerd is, ofwel je vraagt je AV leverancier om voor zuinige lampen te zorgen. Veel AV bedrijven bieden deze mogelijkheid al lang aan. Laat hen zien dat er ook vraag naar is!

 

Meer: Het Groene Elftal: 11 duurzame maatregelen voor elk evenement

Bron: GMIC

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties