Eventlocatie RAI krijgt grootste hotel van NederlandEventlocatie RAI krijgt grootste hotel van Nederland

Congrescentrum Amsterdam RAI wil uitbreiden met een on-site hotel. Het RAI Hotel moet een 4-sterren hotel worden met minstens 650 kamers krijgen en wordt daarmee het grootste hotel van Nederland. Nu is dat nog het Ibis Amsterdam Airport met 644 kamers.

 

De gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI zijn nu op zoek naar een partij - of een combinatie van partijen - die een plan voor de realisatie van een hotel ontwikkelt, alsmede de financiering en (hotel-) exploitatie daarvan voor haar rekening neemt. De gemeente Amsterdam zal de grond in erfpacht uitgeven en is de contracterende partij. De start van de bouw staat gepland voor medio 2016.


Sterke concurrentiepositie

Door de toevoeging van een hotel zal Amsterdam RAI nog beter in staat zijn haar concurrentiepositie te behouden, respectievelijk te versterken op de internationale beurs- en congresmarkt. De RAI speelt in op de behoefte van de markt aan een 'headquarter' hotel, waar naast de organisatie de belangrijkste exposanten, sprekers en bezoekers van het evenement verblijven.

 

Ook de gemeente Amsterdamheeft er belang bij dat het nieuwe hotel er komt op deze locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre. Zij streeft naar een uitbreiding van de hotelcapaciteit in de stad en ziet grote meerwaarde voor de stad om op deze locatie aan de Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren.

 

Veel nieuwe hotels

De afgelopen tijd zijn er al veel grote hotels bijgekomen in Amsterdam, zoals het Aitana, het Ramada Apollo en het Golden Tulip Amsterdam West. En later dit jaar opent het Park Inn met 478 kamers. Binnen de hotelbranche is er vrees dat er een overschot aan kamers ontstaat.

05-06-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?TIP! - Hoe kies je een partycateraar?
Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

3 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-08Planner (Brussel)
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 22-08Field Coördinator
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]