Steeds meer bedrijven organiseren familiedag

Steeds meer bedrijven organiseren familiedag

Hoewel organisaties nog vaak een bedrijfsborrel voor alleen de medewerkers en hun partner organiseren, kiezen steeds meer bedrijven voor een evenement waarbij ook de kinderen van de werknemer welkom zijn.

 

Bij het Nederlandse attractiepark Toverland is deze verschuiving al enige tijd zichtbaar. "Enkele jaren geleden was er nog echt een scheiding tussen ons aanbod overdag en 's avonds", vertelt Tamara Thijssen van Toverland Events. "Overdag was het park geopend voor families en aan het einde van de middag en 's avonds organiseerden we bedrijfsfeesten. Maar dat is al lang niet meer zo. We hebben nog steeds veel avondfeesten, maar merken dat de vraag naar evenementen overdag toeneemt. Bedrijven vinden het belangrijk om het hele gezin bij de bedrijfsuitjes te betrekken. Zo creëer je meer binding. Voor de werknemers is het bovendien prettig dat het bedrijfsuitje niet ten koste gaat van de tijd met het gezin."

 

Diverse mogelijkheden

Voor attractieparken, zoals Toverland, is dit een gunstige ontwikkeling. Families zijn dol op parken en de bestaande infrastructuur leent zich uitstekend voor familiedagen. Attractiepark Toverland beschikt niet alleen over een divers en uitgebreid attractie-aanbod, maar ook over diverse gethematiseerde eventlocaties. Thijssen: "We krijgen steeds meer aanvragen binnen, ook vanuit België. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld familiedagen voor Daikin Europe en Indaver georganiseerd. Het is overigens altijd maatwerk, want geen enkel bedrijf heeft dezelfde wensen. Sommige bedrijven willen exclusiviteit van de attracties, andere bezoeken tegelijk met ander bezoekers het park en hebben na afloop een eigen buffet."

 

Uitkoop

Eind september 2014 heeft Toverland voor het eerst een volledige uitkoop. Het bedrijf IBN komt dan met circa vijfduizend personen naar het park. "Die dag richten we Toverland helemaal in naar de wensen van IBN" vertelt Thijssen enthousiast. "Er komt een complete tijdelijke foodstraat en we bouwen er diverse podiums waar bekende artiesten zullen gaan optreden. Dat wordt een topfeest! Veel voorzieningen hebben we zelf al in huis en we werken met een enthousiast team van medewerkers die graag met de klant meedenken. Je kunt wel zeggen dat we onze naam eer aan doen: in Toverland is alles mogelijk!"

www.toverlandevents.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures