Safety first op je eventchecklistSafety first op je eventchecklist

Uiteraard ben jij bezorgd over de veiligheid van je gasten op je event. Of je daarvoor Safety First uit de VTM-serie moet inschakelen, daar spreken we ons niet over uit. Maar doe je beroep op een gekwalificeerde beveiligingsfirma - wat zeker aan te raden is - dan spreek je volgende 7 punten toch best grondig met de bewakingsagenten door.  

 

 

1. In- en uitgangen

Zorg dat je bewakers alle reguliere in- en uitgangen kennen. Ontstaat er paniek en komt de menigte in beweging, kan het snel gaan. Bespreek dan ook grondig met de beveiligingsagenten wat de eventuele nooduitgangen en minder evidente ontsnappingsroutes zijn.

 

2. Toegangscontrole

Hoe komen je gasten binnen? Met tickets of badges? Staan ze op een gastenlijst of moeten ze zich ergens aanmelden? Belangrijk om weten voor de safety stewards. Zo kunnen ze tijdig ingrijpen bij ongenode party crashers.

 

3. Gastenlijst

Informeer je beveiligingsfirma correct over het soort evenement dat je organiseert. Vertel hen wat voor publiek je verwacht. Is dat een publiek met een hoog of laag risicoprofiel? Staan beroemdheden, politieke figuren, royals of bekende CEO's op je gastenlijst? Laat het hen dat zeker weten, want qua veiligheid vraagt elk publiek en elke 'special guest' een specifieke aanpak.  

 

4. Agenda

Timing is super belangrijk voor beveiliging. Bewakingsagenten moeten de exacte agenda van het evenement kennen om hun werk goed te doen. Wanneer komen 'gewone' en speciale gasten aan, wanneer start en eindigt het evenement, wanneer verwacht je de pers, ...? Zo kunnen ze tijdig alle nodige voorbereidingen en maatregelen treffen.  

 

5. EHBO

Check zeker of je bewakingsagenten EHBO en reanimatietechnieken kennen. Nog beter is ook je eigen personeel te trainen. Snel ingrijpen bij ongelukken kan je gasten én je evenement redden. Zorg ook voor de nodige EHBO-kits en brandblusapparaten en verzeker je er van dat iedereen weet waar ze die vinden, in geval van nood. Of huur hulpverleners in natuurlijk.  

 

6. Verloren

Zorg voor een goed herkenbaar punt waar je verloren voorwerpen verzamelt of waar verdwaalde kinderen terecht kunnen. Alle medewerkers, zeker ook de beveiligingsagenten, moeten weten waar dat punt zich bevindt.

 

7. In geval van nood

Zorg voor een goede lijst met contacten in geval van nood: politie, brandweer, ziekenhuizen in de buurt. Neem die op voorhand door met je beveiligingsfirma. Spreek verantwoordelijkheden af zodat elke partij in geval van nood weet wat hij moet doen en wie hij moet contacteren.      

04-01-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Virtual, augmented en mixed reality tijdens FestivakVirtual, augmented en mixed reality tijdens Festivak
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-10Event Manager
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 2. 23-10Stage Marketing & Communicatie
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 3. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen