Slecht weer verzekering noodzakelijk voor festival organisatorenSlecht weer verzekering noodzakelijk voor festival organisatoren

Festivals en onweer: geen goede combinatie. Diverse drama's hebben zich afgelopen jaren voorgedaan als gevolg van noodweer tijdens festivals.

 

Zo weten de meeste muziekliefhebbers zich het drama van Pukkelpop nog wel te herinneren, vijf doden en vele gewonden door een onverwachtse storm tijdens de editie van 2011. Ook afgelopen jaar verstoorden onweersbuien diverse muziekfestivals, zoals Mysteryland in België.

 

Dergelijke drama's zijn niet altijd te voorkomen, moeder natuur is immers onvoorspelbaar. Wel kan je er als organisator zo goed mogelijk op inspelen. De laatste jaren doen festivals dat dan ook steeds meer. Organisaties houden bij de inrichting van het festivalterrein bijvoorbeeld vaak rekening met de richting van de wind. Ook hebben verschillende organisaties bliksemafleiders geplaatst op tenten, hoge objecten van het festivalterrein verwijderd, en extra beschuttingen geplaatst. Vlak voor en tijdens het festival wordt bovendien vaak constant contact gehouden met een weerman.

 

Naast het nemen van maatregelen om de veiligheid van bezoekers zoveel mogelijk te garanderen, kunnen organisatoren nog een ander soort voorzorgsmaatregel nemen: het afsluiten van een 'slecht weer verzekering'. Slecht weer tijdens een festival kan namelijk niet alleen gevaarlijk zijn voor de bezoekers, het kan ook leiden tot onverwachte, hoge kosten voor de organisatie. No Risk Events beschikt over genoeg kennis en ervaring om u op dit gebied goed te adviseren. Zij bieden op maat gemaakte verzekeringen tegen relatief lage prijzen. Uiteraard kun je ook voor andere evenementenverzekeringen bij No Risk Events terecht.


www.noriskevents.com

advertorialBron: slecht weer, onweer, verzekering, festival - 13-11-2013

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?Hoe ga je om met moeilijke opdrachtgevers?
Amazon wil concert tickets verkopenAmazon wil concert tickets verkopen
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-08Planner (Brussel)
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 22-08Field Coördinator
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]