Slecht weer verzekering noodzakelijk voor festival organisatorenSlecht weer verzekering noodzakelijk voor festival organisatoren

Festivals en onweer: geen goede combinatie. Diverse drama's hebben zich afgelopen jaren voorgedaan als gevolg van noodweer tijdens festivals.

 

Zo weten de meeste muziekliefhebbers zich het drama van Pukkelpop nog wel te herinneren, vijf doden en vele gewonden door een onverwachtse storm tijdens de editie van 2011. Ook afgelopen jaar verstoorden onweersbuien diverse muziekfestivals, zoals Mysteryland in België.

 

Dergelijke drama's zijn niet altijd te voorkomen, moeder natuur is immers onvoorspelbaar. Wel kan je er als organisator zo goed mogelijk op inspelen. De laatste jaren doen festivals dat dan ook steeds meer. Organisaties houden bij de inrichting van het festivalterrein bijvoorbeeld vaak rekening met de richting van de wind. Ook hebben verschillende organisaties bliksemafleiders geplaatst op tenten, hoge objecten van het festivalterrein verwijderd, en extra beschuttingen geplaatst. Vlak voor en tijdens het festival wordt bovendien vaak constant contact gehouden met een weerman.

 

Naast het nemen van maatregelen om de veiligheid van bezoekers zoveel mogelijk te garanderen, kunnen organisatoren nog een ander soort voorzorgsmaatregel nemen: het afsluiten van een 'slecht weer verzekering'. Slecht weer tijdens een festival kan namelijk niet alleen gevaarlijk zijn voor de bezoekers, het kan ook leiden tot onverwachte, hoge kosten voor de organisatie. No Risk Events beschikt over genoeg kennis en ervaring om u op dit gebied goed te adviseren. Zij bieden op maat gemaakte verzekeringen voor eveenementen tegen relatief lage prijzen. Uiteraard kun je ook voor andere evenementenverzekeringen bij No Risk Events terecht.


www.noriskevents.com

advertorialBron: slecht weer, onweer, verzekering, festival - 13-11-2013

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalenHoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalen
Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?
Stunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar dronesStunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar drones
Advertenties

In de kijker

VIPtruck

VIPtruck

Luxueuze top VIP ontvangstruimte.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 07-03Salesmanager België (Fulltime; locatie: Zonhoven)
  Neptunus bvba
  Limburg
 3. 07-03Account manager
  Momice
  Noord-Holland