Column: Datingbureau of hopen op romantiek?Column: Datingbureau of hopen op romantiek?column


Netwerken is één van de belangrijkste doelen van evenementen. Maar hoe doe je dat het beste: kies je als organisator voor het toeval of stuur je de ontmoetingen? Ik twijfel wat de beste keuze is.

 

Vergelijk het met de relatiebemiddelingsbureaus. Ik ben er van overtuigd dat op die manier veel mensen een relatie vinden, terwijl ze anders alleen gebleven waren. Maar ik weet ook dat als ik naar een relatiebemiddelingsbureau gestapt was, ik de vrouw van mijn leven nooit gekregen had. Mijn lief had namelijk drie voorwaarden voor haar 'ideale man' en op alle drie faal ik kansloos. Niet het 'computersysteem',  maar serendipiteit bracht ons heel romantisch bij elkaar.

 

En tijdens evenementen dan? Iedereen kent de gelegenheden, waarbij je tussen honderden mensen wanhopig op zoek bent naar die paar interessante mensen, waarvan je wéét dat ze er moeten zijn. Na een paar vriendelijke, maar zinloze gesprekken ga je teleurgesteld naar huis.


Dat zou pleiten voor gearrangeerd netwerken. Dan weet je tenminste zeker dat je mensen gaat ontmoeten die passen bij jouw doelstelling voor die dag. Maar dan blijft toch weer de ervaring, dat je de echte klik niet af kunt dwingen. Onlangs nog raakte ik aan de praat met iemand, die volgens geen enkel criterium aan mij gekoppeld zou zijn. Het werd een prachtige ontmoeting en ik weet zeker dat wij hele mooie dingen gaan doen, samen.

 

Ik blijf twijfelen. Wie het weet mag het zeggen.

06-11-2013

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Margriet De Groot [Netwerkapp]Leuk om te lezen, precies hetzelfde gevoel heeft ons ertoe gebracht om de Netwerkapp te maken. Je wordt niet gekoppeld, maar je vind zelf die interessante gesprekspartner. Dus niet gearrangeerd, maar wel gefaciliteerd

2013-11-07 - 11:05uLees ook

Ontdek wat de natuur met je doet op het Domein van de Grotten van HanOntdek wat de natuur met je doet op het Domein van de Grotten van Han
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
De terugkeer van... de SMS :)De terugkeer van... de SMS :)
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]