Zal 3D-printing de toekomst van events veranderen?Zal 3D-printing de toekomst van events veranderen?

3D-printing zit stevig in de lift en wordt in steeds meer sectoren gebruikt om échte objecten zoals juwelen, gadgets, ... uit te printen. Alleen de hoge kosten voor de 3D-printers en het gespecialiseerde personeel houden massale toepassingen op evenementen (voorlopig) nog tegen.

 

3D-printers kunnen de meest uiteenlopende objecten maken door een bepaald materiaal, zoals bijvoorbeeld plastic, vloeibaar te maken in een printkop om vervolgens het gewenste object driedimensionaal uit het niets op te bouwen, laag voor laag. Naast plastic, bestaan er 3D-printers die driedimensionale producten kunnen vervaardigen uit keramiek, composiet en zand.

 

3D foto booth

Wereldwijd experimenteren verschillende bedrijven al met toepassingen voor de evenementensector. Zo zette een Japans creative agency recent 3D scanners en printers in om miniatuur versies van hun gasten te maken op een Omote 3D pop-up in Tokyo. Gasten betaalden daar $265 tot $530 dollar voor. Maar het kan ook goedkoper. Markerbot, producent van 3D-printers, plaatste in New-York een '3D foto booth' waar bezoekers voor amper $5 een replica van hun hoofd kunnen laten maken.

 

Decoratie en zelfs eten printen

Met 3D-printing wordt het mogelijk om gepersonaliseerde decor stukken te laten printen op maat van jouw evenement. Denk aan tafeldecoraties, logo's, gepersonaliseerde 3D naamkaartjes, gadgets, ... Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het printen. Er zijn zelfs 3D-printers op komst die voedsel kunnen printen. Zo doet NASA een experiment om pizza's in de ruimte te kunnen printen, maar je zou er evengoed chocolade figuurtjes voor je gasten mee kunnen printen.

 

3D model van event setting

Architecten gebruiken 3D-printing om 3D modellen te maken van hun tekeningen. Een evenementenbureau zou net hetzelfde kunnen doen om de setting van een evenement te printen en de klant te tonen hoe de setting van het evenement er zal uit komen te zien. Ook voor beursstanden lijkt het handig op voorhand een miniatuur te printen om de klant te overtuigen.

 

De creatieve toepassingen zijn dus oneindig. En naarmate de technologie goedkoper en toegankelijker wordt zullen steeds meer 3D-prints op evenementen opduiken. Een MarketBot printer heb je tegenwoordig al voor $2.000-$3.000, plus de kost van het print materiaal.

19-06-2013

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

G. Hoppenbrouwers [3D Trophy Factory]Wij krijgen dagelijks vragen van eventorganisatoren om iets met 3D printing te doen op een event. Denk aan 3D geprinte design awards of interactieve invullingen. Wij denken graag mee om samen met organisatoren en bureaus vernieuwende concepten realiseren.

2013-06-20 - 07:09u

G. Hoppenbrouwers [3D Trophy Factory]Wij krijgen dagelijks vragen van eventorganisatoren om iets met 3D printing te doen op een event. Denk aan 3D geprinte design awards of interactieve invullingen. Wij denken graag mee om samen met organisatoren en bureaus vernieuwende concepten realiseren.

2013-06-20 - 09:35uLees ook

3 redenen om reviews te plaatsen3 redenen om reviews te plaatsen
Standbouw klaar voor de toekomst met Expo2Go van Mansveld ExpotechStandbouw klaar voor de toekomst met Expo2Go van Mansveld Expotech
Goldfish Industries breidt Party Rental sterk uitGoldfish Industries breidt Party Rental sterk uit
Advertenties

In de kijker

Jouw event in Antwerp Expo

Jouw event in Antwerp Expo

Antwerp Expo host jouw onvergetelijk bedrijfsfeest, product launch, congres, teambuilding, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-02Sales Support Medewerker Rental
  PresTop Rental
  Noord-Brabant
 2. 20-02Directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Neder
  Libéma Sales bv
  Noord-Brabant
 3. 20-02Straffe planningsverantwoordelijke
  The Fungroup bvba
  Limburg