Nieuwe megadancing en eventlocatie in Hasselt

Nieuwe megadancing en eventlocatie in Hasselt

De bekende Hasseltse discotheek Versuz herrijst als nieuwe danstempel op de site van de Grens-landhallen. Uitbater Club Entertainment mikt op zo'n 3.100 bezoekers en wil voor het eind van dit jaar al de eerste feestvierders verwelkomen.


Discotheek Versuz aan de Vaartkom in Hasselt werd op 6 november 2012 gesloten. Uit de lange geschiedenis en voorgeschiedenis - Versuz sproot voort uit de begin jaren 80 opgerichte dancing Dockside - blijkt dat er een grote behoefte bestond en nog altijd bestaat aan een goed gerunde klassevolle club in Limburg/Hasselt. Als nieuwe locatie werd al geruime tijd de site van de Grenslandhallen naar voren geschoven. Voor dit ambitieuze project zijn nu alle voorwaarden vervuld. Studio 100, dat op de site Plopsa Indoor uitbaat, en de Sportpaleisgroep, sinds januari 2012 uitbater van de Ethias Arena en het Congrestheater en nu ook als partner betrokken bij het discotheekproject, krijgen een exclusieve club als buur.

 

Hal 5 van de Grenslandhallen wordt de nieuwe inplantingsplaats van de nieuwe discotheek. De hal zal door de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels en het architectenbureau abv+ architecten grondig worden verbouwd tot een discotheek met drie verschillende ruimtes: een unieke, hypermoderne dansclub met een oppervlakte van 1.800 m2, een aparte feestruimte, die afgehuurd kan worden, met een oppervlakte van 800m2 en een restaurant en grote ingangspatio van 500 m2, goed dus voor een totaaloppervlakte van circa 3.100 m2.

 

Yves Smolders van Club Entertainment: "We zijn in het buitenland gaan bestuderen hoe we de zaken hier het best aanpakken. Op de site van de Grenslandhallen willen we de ultieme club neerzetten. We gaan voor een totaalconcept waarin het verhaal van A tot Z klopt. Met onze club mikken we op zo'n 2.300 bezoekers, waarvan er zo'n 350-tal ook in de RnB Room kunnen feesten. In een aparte feestruimte, de Party Bunker, kunnen nog eens 800 bezoekers terecht. Het terrein rond de Grenslandhallen biedt voldoende plaats om de auto te parkeren. Voor VIP-klanten voorzien we een 84-tal parkeerplaatsen vlakbij de club. De funzoeker zal in elk van onze ruimtes een unieke ervaring beleven. Met themaweekends en door internationale artiesten en top-dj's naar Hasselt uit te nodigen willen we aansluiten bij het vermaarde verleden van de vroegere Versuz en de bezoekers keer op keer blijven verrassen."

 

Tom Vandeput, voorzitter vzw Grenslandhallen en schepen stad Hasselt: "Als stadsbestuur zijn we zeer gelukkig met de lancering van deze nieuwe discotheek. Hasselt onderstreept hierbij haar imago van jeugd- en evenementenstad. De Grenslandhallensite krijgt hiermee een extra trekker en groeit uit tot dé evenementenzone in België met de Ethias Arena, Grenslandhallen, Plopsa en Versuz op 1 locatie. Dat is uniek. Dit vormt meteen het sluitstuk van de vernieuwingsoperatie die we 2 jaar geleden zijn gestart op de Grenslandhallensite."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures