Geef sprekers op je event een score met start-up SpeakerscoreGeef sprekers op je event een score met start-up Speakerscore

Speakerscore is een online tool om de sprekers van je congres te evalueren. De tool is super gemakkelijk in gebruik, uiterst eenvoudig te implementeren en uitsluitend bedoeld voor ‘public speakers’, sprekers in het openbaar. Voordeel is dat je sprekers over verschillende congressen heen kan evalueren en vergelijken.

 

Momenteel gebruikt elke congresorganisator zijn eigen tool om de feedback van zijn publiek te verzamelen. Van eigen systemen, over complexe enquêtes tot een Survey Monkey, iedereen doet het op zijn eigen manier. Nadeel is dat je de feedback die jij verzamelde niet kan vergelijken met de feedback over de spreker op een ander congres bijvoorbeeld. Bovendien missen de sprekers soms voor hen nuttige feedback, omdat de organisator er niet aan heeft gedacht om die te vragen. Maar deze werkwijze betekent ook dat elke organisator telkens opnieuw het wiel uitvindt om zijn eigen unieke feedbackformulier te bouwen.

 

Met Speakerscore is dat verleden tijd. De tool hanteert een eenvoudig gestandaardiseerd scoresysteem. Het systeem vraagt aan elk publiek vier vaste vragen. Die werden ontwikkeld in samenwerking met de deskundigen op vlak van evalueren en spreken in het openbaar. Op deze manier ontwikkelde Speakerscore een standaard waarmee sprekers hun prestaties kunnen vergelijken met vorige speeches en met die van andere sprekers.

 

Het evaluatieformulier is kant-en-klaar. Je moet enkel nog je sprekers toevoegen. Verder voorziet Speakerscore in een live-feed van scores, gemiddelde scores, feedback en foto’s die je makkelijk kan verspreiden. Is de feedback slecht, kan je er ook voor kiezen die niet te tonen. Sprekers kunnen ook zelf een profiel opbouwen op Speakerscore en badges verdienen met goede scores. Binnenkort vragen je sprekers zelf naar een evaluatie op Speakerscore.

 

In deze reeks 'Start-up' ontdekken we starters met een innovatief aanbod dat nuttig is voor de eventsector.


www.speakerscore.com

22-05-2013

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?
Stunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar dronesStunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar drones
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]