Verbluffende presentaties met Prezi

Verbluffende presentaties met Prezi

5 redenen om bij je volgende presentatie voor Prezi te kiezen en niet voor Powerpoint. Prezi versus Powerpoint: 5-0

 

Prezi is een nieuwe, aanstormende presentatietool waarmee presentaties op een totaal manier worden gemaakt. In plaats van uit losse dia's of slides zoals bij PowerPoint, bestaat Prezi uit een groot wit doek waarop je naar hartenlust teksten, afbeeldingen en video's kunt plaatsen. Je kunt tijdens de presentatie inzoomen en uitzoomen, stukken overslaan of snel terugkeren naar een bepaald punt zodat je presentatie heel dynamisch wordt. Prezi wint heel snel aan populariteit en wordt daarom ook wel een heuse 'PowerPoint killer' genoemd. En terecht, want PowerPoint is niet alleen een beetje saai, Prezi is gewoon veel effectiever.

 

Als je Prezi nog niet gebruikt, volgen hier alvast 5 redenen om je volgende presentatie een facelift te geven.

 

1. Betere structuur in je verhaal

Bij PowerPoint hebben we al te vaak de neiging om te hervallen in saaie opsommingen met bullet points. Hier maakt Prezi het verschil, je creëert namelijk een verhaal en stippelt daarbij het pad uit dat je wilt bewandelen. Niet alleen is dit veel creatiever maar je zorgt meteen voor meer structuur in je boodschap. Verbanden en connecties tussen onderwerpen worden meteen duidelijk én visueel.

 

2. Thinking outside of the box

Prezi dwingt je om creatief na te denken over je presentatie. De manier waarop een Prezi eruit ziet wordt wel eens vergeleken met een Mindmap doordat je in een Prezi heel visueel door de informatie geleid wordt. Prezi stimuleert het rechterbrein en dus de creativiteit van zowel jezelf als van je publiek.

 

3. Meer interactie met je publiek

Het is je waarschijnlijk al eens overkomen dat je een deel van je presentatie moet overslaan of dat je terug wil keren naar een bepaalde slide om iets duidelijk te maken of om te antwoorden op een vraag uit het publiek. In PowerPoint betekent dat heel wat heen en weer geklik om de juiste slide terug te vinden. Bij Prezi verloopt dit veel gestroomlijnder. Je kan direct uitzoomen naar het overzicht en van daaruit opnieuw inzoomen op het relevante onderwerp dat je wil behandelen. Hierdoor kan je flexibel inspelen op vragen of reacties uit het publiek.

 

4. Je verhaal blijft beter hangen

Dit is toch wel heel opmerkelijk en waarschijnlijk één van de belangrijkste argumenten om na te denken over het gebruik van Prezi. Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Tilburg heeft namelijk uitgewezen dat leerlingen bepaalde leerstof beter konden onthouden met Prezi dan wanneer diezelfde leerstof werd gebracht met PowerPoint. Ze konden niet alleen meer onthouden direct na de presentatie, maar ook tot 3 weken daarna bleef de inhoud langer hangen.

 

5. Overal delen met iedereen

Prezi is een online tool, je kan je presentatie dus gemakkelijk delen met de personen die je wilt. Uiteraard kan je de presentatie ook downloaden en op je pc of laptop gebruiken. Maar het is zeker een ideale tool om je ideeën, verhalen en inspiratie te delen. Met één druk op de knop deel je die schitterende presentatie op Facebook, Twitter of Linkedin.

 

Heeft PowerPoint nu volledig afgedaan? Zeker niet. Het is en blijft een prima tool om je presentatie mee te ondersteunen. Maar Prezi is zeker een waardig alternatief. Wanneer je op een creatieve manier wil omgaan met data, grafieken en beelden en je flexibel wil kunnen inspelen op reacties van het publiek is Prezi de betere keuze.

 

Meer weten? Volg de de cursus 'Succesvol presenteren met Prezi'

 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties