4 tips voor een goeie teambuilding

4 tips voor een goeie teambuilding

De jaarlijkse teambuilding. Daar is hij weer. Wat in 1 bedrijf een dag is waarnaar je met z'n allen uitkijkt en de sterke verhalen van vorig jaar boven haalt, is in een ander bedrijf de ergste straf die je een team kan opleggen. Hoe kan iets wat zo positief zou moeten werken soms toch zo negatief ervaren worden?

 

Ervaring, dat is het hem nu juist. In een teambuilding draait alles om de ervaring.
Hoe je als bedrijf en als teambuildingbureau zo'n teambuilding aanpakt van in het begin, heeft veel impact op het latere succes.

 

 

1. Denk na over het 'waarom'
Er zijn veel verschillende redenen om een teambuilding te organiseren. Jarenlange traditie, de targets die werden gehaald of misschien omdat er wat wrevel heerst en er aan communicatie gewerkt dient te worden... of als pauze moment tijdens een dag vergaderen, en zo meer.

 

Wees eerlijk naar je doelstelling. Schrijf die zelf eens op. Wat wil je veranderd zien na deze dag? Een teambuilding kost geld en mag dus ook iets van return opleveren, meetbaar of voelbaar.

 

Ook de (bedrijfs)context en de teamsamenstelling spelen een belangrijke rol in de keuze voor welk soort teambuilding je best kiest. Vertrek vanuit die context en je doelstelling om een geschikt type teambuilding te kiezen.

 

2. Doe maar normaal
Je hoeft echt niet altijd uit een vliegtuig te springen om een impactvolle teambuilding te hebben. Meestal zijn de eenvoudige concepten net het sterkst. Tegenwoordig is er terug een verlangen naar ongecompliceerdheid en authenticiteit. Wat telt is het samenzijn met collega's en mensen 'tegenkomen' in nieuwe situaties, buiten de context van het werk-situaties.


Laagdrempelige activiteiten met een grote verscheidenheid (fysiek, creatief, culinair, intellectueel, ...) zorgen er ook voor dat iedereen in het team zich uitgenodigd voelt om te participeren.

 

3. Maak je team gelukkig
Een dagje uit moet een beloning zijn voor jou en je team. Een dag waar ze samen plezier beleven, hindernissen overwinnen, en een andere kijk op elkaar krijgen. Een teambuilding heeft voor iedereen een happy end.


Een vlekkeloze organisatie, professionele begeleiding en een prachtig kader zijn cruciale elementen in die beloning.

 

4. Contacteer Make Them Happy
Ah ja, dit is reclame, uiteraard. Make Them Happy is de nieuwe naam van het teambuildingmerk dat al enkele jaren in de schoot van het evenementenbureau White Rabbit werkt.


"We hebben een nieuwe website sinds 1 januari waarop je makkelijk en snel een teambuilding kan kiezen uit de vaste concepten of er een op maat kan laten maken.
Make Them Happy ontwerpt zijn teambuildings vanuit een jarenlange ervaring in het trainen van groepen in communicatie en groepsdynamica. Laagdrempelig, authentiek en origineel. Als verantwoordelijke voor de teambuilding in je bedrijf kan je er zeker van zijn; you'll make them happy", vertelt Jo Haegeman.

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Friday
Meer weer

Vacatures