Column: Gezond verstand primeertColumn: Gezond verstand primeertcolumn


Amerikaanse toestanden, je kent ze wel. Een dokter in de VS kan zich geen klein foutje permiteren of hij kan beroep doen op zijn peperdure verzekering om de schadeclaim van misnoegde patiënten te voldoen. Ook in de eventsector zijn er aan de andere kant van de oceaan wel enkele voorbeelden van organisatoren die diep in de buidel hebben moeten tasten. Gelukkig gaan we daar hier verstandiger mee om. 

 

Zo werd recent ID&T de organisator van Tomorrowland, het beste festival ter wereld, vrijgesproken voor de oogschade die 2 bezoekers opliepen. De 2 bezoekers hadden in een festivaltent tijdens de lasershow een straal in hun ogen gekregen en hierdoor permanente schade opgelopen aan het netvlies. De organisatoren ontkenden en de nodige onderzoeken wezen uit dat er met de apparatuur van de leverancier technisch niets mis was. Een vrijspraak was dan ook het logische gevolg. 

 

Nu gaat het mij niet om het feit dat ID&T niet ruimschoots het budget heeft om deze mensen te vergoeden want dat hebben ze uiteraard wel. Nee, mij gaat het om het feit dat een andere uitspraak als blijkt dat de apparatuur in orde is een gevaarlijk precedent zou scheppen en wel eens de doos van pandora zou kunnen openen. Verantwoord en verstandig gedrag bij festivalgangers blijft immers een must. Als ik zie hoe sommige bezoekers op festivalterreinen zich gedragen, durf ik me daar gerust vragen bij te stellen. Waarbij ik me niet wil uitspreken over het geval van deze 2 mensen. 

 

ID&T is één van de organisatoren die zwaar investeert in veiligheid, zo'n organisator kan het zich ook simpelweg niet veroorloven daar op te besparen. Uiteraard gebeurt er elk jaar wel een incidentje en dan gaat het vaak om problemen met de security. Deze agenten worden dan in de meeste kranten aan de schandpaal genageld maar men vergeet toch ook vaak even de voorafgaande omstandigheden te kaderen. Maar al te vaak zijn deze agenten moegetergd door zwaar dronken of soms zelfs gedrogeerde bezoekers die er lol in scheppen van deze heren, die ook gewoon hun job doen, uit te dagen. Hoewel deze mensen uiteraard de nodige opleidingen hebben genoten kan dan trop ook wel eens teveel zijn. 

 

Om nog even terug te komen op de oogschade. Volgens de organisator zou deze veroorzaakt zijn door de lichtjes van laserpennen van andere bezoekers. Nu spreek ik me niet uit over het waarheidsgehalte van deze uitspraak, maar ik wil in elk geval een warm pleidooi houden voor verantwoord gedrag het komende festivalseizoen. Ik stel voor dat we de organisatoren vooral laten doen waar ze goed in zijn: een spetterende totaalbeleving verzorgen zodat wij rustig kunnen genieten of verantwoord helemaal los kunnen gaan. Breng in elk geval het nodige respect op voor de mensen die er overal op de terreinen voor zorgen dat alles op rolletjes loopt, ze zullen je er dankbaar voor zijn.

19-02-2013

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?
Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Tuesday
 • Vandaag
 • Morgen
Meer weer

Vacatures

 1. 20-03Project Manager Teaming Events
  Escape
  Antwerpen
 2. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]