Red Bull verovert wereld met eventmarketing

Red Bull verovert wereld met eventmarketing

Felix Baumgartners sprong vanuit de stratosfeer was volgens insiders een fantastische marketingstunt voor Red Bull en kan het bedrijf 100 miljoen pond (123 miljoen euro) opbrengen.

 

Emma Rowley en Rebecca Clancy onderzoeken op The Telegraph de rol van zulke stunts in de marketingstrategie van Red Bull.


De mediabelangstelling voor de sprong was alleen al 10 miljoen pond waard in het Verenigd Koninkrijk en nog eens tienmaal zoveel wereldwijd, aldus insiders. De sprong was veruit de meest risicovolle en ambitieuze poging om het Red Bull merk aan waarden als snelheid en avontuur te binden.


Marketinggoeroe Mark Borkowski is diep onder de indruk van Red Bull: "Zeer weinig merken zouden hun naam aan een dergelijke risicovolle onderneming verbinden." Eén van de redenen waarom Red Bull zich zulke risico's kan veroorloven is zijn bedrijfsstructuur. Red Bull is privé-eigendom van de Oostenrijkse 'maverick' Dietrich Mateschitz. Hij hoeft dus geen verantwoording af te leggen tegenover zijn aandeelhouders wanneer hij via 'ervaringsmarketing' zijn product aanprijst met baanbrekende stunts.

 

 

Marketing is van enorm belang voor het bedrijf, dat rechtstreekse concurrentie voert met reuzen als Coca-Cola en Pepsi. Zo nam marketing in Groot-Brittannië vorig jaar 20% van zijn volledige omzet in. 52 van de 181 Britse werknemers van Red Bull zijn dan ook actief in het marketingdepartement (tegenover slechts 15 in finance).


Behalve de fantastische evenementen die Red Bull opvoert, is het bedrijf ook actief in de topsport. Doch, in plaats van teams enkel te sponsoren, zoals traditionele merken al decennia doen, bezit Red Bull twee Formule-1-teams, een Nascar-team en meerdere voetbalteams.


De strategie lijkt te werken. In 2010 werden er wereldwijd 4,2 miljard blikjes Red Bull verkocht, waarmee het bedrijf dat jaar de inkomsten met 16% wist te verhogen tot 3.750 miljard euro.
Het merk zelf zou nu minstens 6.000 miljard euro waard zijn.

Bron: express.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Cor Spronk
Just In Place, uw evenement online
Cor Spronk|25 May 2020

Wil u uw boodschap professioneel communiceren vanuit uw eigen omgeving? En tegelijkertijd een onbeperkt aantal mensen bereiken?

Dat kan met Just In Place!


Denk aan een seminar of collegetour, maar nu online. Aan een klantenmiddag, een sponsoravond met een spreker.

Maar ook een rondetafelgesprek, training of een productpresentatie.

Interactief met chatfunctie, polls, gebarentolk of vertaling.

De lay-out mogelijkheden zijn tevens onbegrensd, alsof u naar TV kijkt.


Informeren, inspireren, instrueren. Gewoon vanuit de plek waar u bent, Just In Place.


Hoe werkt het in hoofdlijnen?

1. Samen met u “bouwen” we een programma met script en alle benodigde ingrediënten.

2. Tijdens de productie houden wij de regie strak in ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures