Nieuw: EventMonitor, dé barometer voor de sectorNieuw: EventMonitor, dé barometer voor de sector

Hoe gaat het met de eventsector? Volg jij de trend, steek je er boven uit of heb je iets in te halen? Dat is voortaan glashelder dankzij EventMonitor. Dit nieuwe initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met verschillende vakverenigingen, is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche.

 

Hoe evolueert de eventsector? Stijgen of dalen de budgetten voor evenementen? Verwachten we de komende 6 maanden groei? Stijgt het aantal evenementen? Hoe zit dat met het budget per evenement? Wat zijn de verschillen tussen België en Nederland? Op al deze vragen vind je een antwoord in de 3-maandelijkse EventMonitor, de eerste graadmeter in onze sector. En dat is goed nieuws, want nu beschik je eindelijk over een representatieve benchmark om je eigen activiteiten te toetsen.

 

Elk kwartaal peilen we met een korte vragenlijst bij meer dan 1.000 panelleden uit de sector (opdrachtgevers, organisatiebureaus en toeleveranciers) naar de evolutie en de verwachtingen voor de komende 6 maanden op vlak van budgetten, aantal evenementen, .... Op basis van deze enquête stellen we elke 3 maanden een barometer samen vol nuttige informatie over en voor iedereen die in en om de evenementenbranche actief is.

 

Panelleden gezocht

Voor de eerste editie van EventMonitor zijn we nog op zoek naar panelleden. Ben jij als opdrachtgever, organisator, bureau of toeleverancier betrokken bij het organiseren van evenementen? Vul dan de enquête even in. Dat vraagt slechts 5 minuten en als panellid krijg je als eerste de resultaten toegezonden.

 

De eerste bevraging loopt tot eind februari. Tegen eind maart maken we in de eerste EventMonitor de resultaten bekend.

 

Naar de EventMonitor resultaten

 

 

Partners

EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl en wordt ondersteund door verschillende vakverenigingen zoals BESA, BAPCO, SITE België en SITE Nederland. Andere vakverenigingen overwegen nog om deel te nemen.

12-01-2012

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?
The hero's journey - storytelling uit Hollywood voor evenementenThe hero's journey - storytelling uit Hollywood voor evenementen
Nederlanders willen Tomorrowland van de troon stoten met nieuw dancefestivalNederlanders willen Tomorrowland van de troon stoten met nieuw dancefestival
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]