Loveparade had niet mogen doorgaan in DuisburgLoveparade had niet mogen doorgaan in Duisburg

De Loveparade had vorige jaar niet mogen doorgaan in Duisburg. Dat staat in een tussentijds rapport van het Duitse openbaar ministerie.

 

Op 24 juli vorig jaar vielen op het populaire dance-festival éénentwintig doden en meer dan vijfhonderd gewonden toen er paniek uitbrak bij de toegangswegen. Volgens het Duitse openbaar ministerie heeft de stad Duisburg gefaald bij het testen van de veiligheidsmaatregelen voor de Loveparade. De burgemeester van Duisburg, Adolf Sauerland, neemt nu de morele verantwoordelijkheid op zich voor de tragedie. Op een raadsvergadering bood hij de betrokkenen en de nabestaanden zijn verontschuldigingen aan.

 

Burgemeester Sauerland is ook het hoofd van de dienst die de vergunning voor de Loveparade in Duisburg toekende. Het openbaar ministerie is echter van mening dat er nooit een vergunning had mogen geleverd worden voor het evenement. 'De verlening van de vergunning was in strijd met de wet', klinkt het. Eerder concludeerde het openbaar minsterie al dat de politie grote fouten maakte bij het evenement.

 

In de nasleep van de ramp werd tegen 16 mensen een onderzoek ingesteld, onder hen zijn 11 lokale ambtenaren. Zij worden onder andere nalatigheid verweten. Het zal nog enkele maanden duren voor het onderzoek naar de tragedie kan worden afgerond. Dat komt onder andere omdat de Duitse justitie de verslagen van meer dan 3000 getuigen moet verwerken.

Bron: Nieuwsblad 11/07 via License2Publish - 16-07-2011

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?Luidt Google einde simultaanvertaling in met 'Pixel Buds'?
Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Ben jij klaar voor de GDPR?Ben jij klaar voor de GDPR?
Advertenties

In de kijker

Breepark

Breepark

Doen, wat je leuk vindt.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen