Antwerpen helpt organisatorenAntwerpen helpt organisatoren

Antwerpen heeft een speciale dienst die organisatoren helpt bij het opzetten van evenementen in de havenstad. Onze redactie sprak met Frank D'Hooge van het district Antwerpen om te kijken wat dit precies inhoudt.

 

Frank D'Hooge maakt deel uit van het evenemententeam van de stad Antwerpen en vertelt: "Op onze dienst komen alle aanvragen voor evenementen die in Antwerpen op publieke plaatsen georganiseerd worden centraal binnen. Wij zorgen er voor dat de 1.200 aanvragen die worden ingestuurd bij de juiste diensten ter advies worden voorgelegd. Als alle diensten zoals brandweer, politie, ... hun advies gegeven hebben zorgen wij ervoor dat de goedkeuring/weigering door de burgemeester ondertekend wordt. Op die manier kunnen we organisatoren heel wat rompslomp uit handen nemen zodat zij zich kunnen focussen op het evenement zelf".

 

"Voor heel grote evenementen stelt de stad één vast aanspreekpunt aan waarmee je als organisator alle details van je evenement kan doornemen", gaat Frank verder. "Er is veel interesse voor onze aanpak vanuit tal van (internationale) steden. Zeker onze flexibiliteit wordt gewaardeerd. Zo hebben we ooit op 29 december een aanvraag voor vuurwerk gekregen die we op amper 2 dagen bij alle betrokken diensten hebben voorgelegd. Het advies was toen negatief, maar als dienst hebben we er wel voor gezorgd dat de organisator in no time antwoord heeft gekregen."

21-06-2011

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Voorkom blunders op de gastenlijst van jouw evenementTIP! - Voorkom blunders op de gastenlijst van jouw evenement
Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementenWat je moet weten over risicomanagement voor evenementen
5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken
Advertenties

In de kijker

Meet in Oostende

Meet in Oostende

Oostende is dé locatie voor uw volgende evenement, groot of klein: teambuildings, meetings, congressen, familiedagen, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-01Senior Project Managers
  Event Masters
  Antwerpen
 2. 18-01Senior Project Managers
  Event Masters
  Antwerpen
 3. 18-01Assistant Project Manager PCO
  Event Masters
  Antwerpen