TIP! - Hoe kies je een partycateraar?

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?

Een (party)cateraar kies je niet lukraak. Ook bij een evenement gaat de liefde van de deelnemers door de maag. Catering is dus erg belangrijk en moet aansluiten bij de doelstelling van je evenement en de doelgroep. Waar moet je op letten?

 

Als je op zoek gaat naar een partycateraar, geef dan op andere evenementen je ogen en buik flink de kost. Zijn de hapjes lekker en origineel? Is de bediening vriendelijk en verzorgd? Ziet de presentatie er goed uit? Ook als je niet de kans hebt om de cateraar aan het werk te zien, kun je altijd vragen of je een kijkje in de voorbereidingskeuken mag nemen. Het is gebruikelijk dat de cateraar proef-kookt zodat je zelf op voorhand kunt zien wat je gasten tijdens je event op hun bord zullen krijgen. Vaak zijn hier kosten aan verbonden die in mindering worden gebracht wanneer je de volledige order voor het evenement plaatst.

 

Ga na of de cateraar volgens de HACCP-normen (Hazard Analysis Critical Control Points) werkt. Deze Europese norm legt voorwaarden op voor opslag, transport, bereiding en opdiening van voeding en biedt dus een aantal garanties. Vaak kunnen cateringbedrijven ook andere kwaliteitslabels voorleggen. Neem geen risico met voedsel en doe je huiswerk grondig. Het laatste dat je wilt, is dat al je gasten ziek worden door een voedselvergiftiging. Vraag ook naar de kwalificaties van het bedienend personeel. Ga na welke uniformen mogelijk zijn.

 

Indien de cateraar nog nooit op jouw eventlocatie heeft gewerkt, is het altijd zinvol de locatie samen te bezoeken. De cateraar kan dan nagaan of de keukenfaciliteiten van de locatie voldoende zijn voor wat er op het menu staat. Sommige cateraars beschikken over een eigen mobiele of centrale keuken en eigen logistiek. Bij anderen zul je dit moeten inhuren. Bij evenementen voor meer dan 1000 genodigden is het aan te raden meerdere keukens en afruimpunten te installeren om de afstanden die de obers moeten afleggen te beperken.

 

Bespreek de mogelijkheden op het vlak van inrichting (bars, buffetten …) en decoratie en kijk of het servies, glaswerk en tafellinnen past binnen het concept van je evenement. Vraag of de cateraar een fotoboek heeft van eerder verzorgde evenementen. Kom niet voor verrassingen te staan op het evenement zelf.

 

Voor heel kleine evenementen waar bijvoorbeeld alleen hapjes geserveerd worden, kun je eventueel ook een beroep doen op een lokale traiteur. Voor alle andere evenementen kun je toch het beste een professionele cateraar inhuren.

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten

Meer over dit onderwerp en tal van andere tips over het organiseren van evenementen vind je in het boek EVENTPLANNER.

Bestel nu

Bron: EVENTPLANNER

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Advertenties