Origineel sorteren op zomerfestivalsOrigineel sorteren op zomerfestivals

Eén van de opmerkelijkste animaties op de seizoensopener Dranouter Aan Zee was ongetwijfeld het Recycling Palace. Een opvallende en originele attractie met een positieve boodschap over recycleren.

 

Het Recycling Palace maakt het festivalpubliek al spelend duidelijk maakt wat er wel en niet in de blauwe zak mag en toont wat er gebeurd met ingezameld PMD. Om deze boodschap over te brengen naar een breed publiek deed Fost Plus, een organisatie die recycleren promoot, beroep op de Antwerpse groep Aksident. Zij gingen op zoek naar een tweedehands eendjeskraam en bouwde het om tot dit hip en opvallend Recycleer Paleis.

 

De gekende eendjes zijn vervangen door drijvende blikjes en flacons, de uitbaters door acteurs en in de plaats van de imposante prijzenwand staat een verrassend assortiment producten uit gerecycleerd PMD.

 

Om alle festivallocaties en uithoeken te bereiken werden er (naast de 'Recycling Palace') nog twee mobiele acts ontwikkeld . 'Music for a bottle' en 'The bottlemachine'. Bij de eerste krijg je in ruil voor een lege fles dertig seconden life muziek van een prettig gestoord duo, bij de andere wordt je fles of blikje ter plaatse gerecycleerd tot een hardgekookt ei of een sappige appel. Er zijn vervelender manieren om te weten te komen dat een yoghurtpotje niet thuis hoort in de blauwe zak.

 

Op meer dan twintig muziekfestivals en evenementen zal Aksident deze zomer bewijzen dat informeren en sensibiliseren niet saai hoeft te zijn.

06-05-2011

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?
Wil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doenWil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doen
Stunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar dronesStunt van Dolce & Gabbana: geen modellen maar drones
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Wednesday
 • Vandaag
 • Morgen
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]