Origineel sorteren op zomerfestivalsOrigineel sorteren op zomerfestivals

Eén van de opmerkelijkste animaties op de seizoensopener Dranouter Aan Zee was ongetwijfeld het Recycling Palace. Een opvallende en originele attractie met een positieve boodschap over recycleren.

 

Het Recycling Palace maakt het festivalpubliek al spelend duidelijk maakt wat er wel en niet in de blauwe zak mag en toont wat er gebeurd met ingezameld PMD. Om deze boodschap over te brengen naar een breed publiek deed Fost Plus, een organisatie die recycleren promoot, beroep op de Antwerpse groep Aksident. Zij gingen op zoek naar een tweedehands eendjeskraam en bouwde het om tot dit hip en opvallend Recycleer Paleis.

 

De gekende eendjes zijn vervangen door drijvende blikjes en flacons, de uitbaters door acteurs en in de plaats van de imposante prijzenwand staat een verrassend assortiment producten uit gerecycleerd PMD.

 

Om alle festivallocaties en uithoeken te bereiken werden er (naast de 'Recycling Palace') nog twee mobiele acts ontwikkeld . 'Music for a bottle' en 'The bottlemachine'. Bij de eerste krijg je in ruil voor een lege fles dertig seconden life muziek van een prettig gestoord duo, bij de andere wordt je fles of blikje ter plaatse gerecycleerd tot een hardgekookt ei of een sappige appel. Er zijn vervelender manieren om te weten te komen dat een yoghurtpotje niet thuis hoort in de blauwe zak.

 

Op meer dan twintig muziekfestivals en evenementen zal Aksident deze zomer bewijzen dat informeren en sensibiliseren niet saai hoeft te zijn.

06-05-2011

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
Vul EventMonitor enquête nu in! Deelnemen = rapport gratisVul EventMonitor enquête nu in! Deelnemen = rapport gratis
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen