Hoe wakker blijven tijdens vergaderingen?

Hoe wakker blijven tijdens vergaderingen?

Velen onder ons weten hoe goed het zou doen, mochten we tijdens eindeloze en monotone vergaderingen even kunnen indommelen. Je ogen worden zwaar, je nekspieren krijgen het moeilijk om je hoofd te ondersteunen...

 

Maar hoe kan je deze slaperigheid vermijden?

 

Vermijd belangrijke meetings tussen 13 en 15 uur, want dat zijn twee natuurlijke slaapperiodes waarin het lichaam een gebrek aan energie ervaart. Indien het dan toch moet, houd het dan zeker bij een lichte maaltijd, met sla en veel vocht. Las elke 20 minuten een korte break in. Vermijd zalen waar een airco werkt. Die produceren een constant geroezemoes dat de slaap opwekt. Zet de airco dus gewoon af.

 

Ook een goede nachtrust is van cruciaal belang. Slaperigheid overdag kan enkel vermeden worden door productieve voor- en na-slaaproutines die de nachtrust maximalizeren. Wie zijn nachtrust verwaarloost, moet niet hopen dat caféïne hem zal redden.

 

Nog andere tips? Reageer onder dit artikel!

Bron: express.be

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

  • Novice

    Wakker blijf je als het echt ergens over gaat! Als vergadercoach heb ik veel ervaring bij het herstructureren van vergaderprocessen. Het is geen uitzondering als we vergaderingen met ruim de helft van de tijd kunnen inkorten. En reken maar dat je echt wel wakker blijft dan!

    Marcel Rijntjes [AANDACHT] ( 2011-03-21 - 09:36u )

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Weer

  • Wednesday
  • Vandaag
  • Morgen
Meer weer

Vacatures