4 tips voor internet op evenementen

4 tips voor internet op evenementen

Met het toenemende gebruik van laptops, smartphones, iPads, ... in onze meer en meer mobiele wereld, is het onderwerp van draadloos internet (Wi-Fi), erg actueel geworden. Mobiel internet via 3G is immers lang niet altijd toereikend.

 

Het publiek, inbegrepen congres- en vergaderdeelnemers, verwacht overal en altijd internettoegang te hebben. Dit is een nieuwe uitdaging voor conferentiecentra, hotels en andere evenement locaties die moeite hebben om aan deze behoefte te kunnen voldoen. WiFi4Rent wil hier graag bij helpenen geeft 4 tips voor organisatoren en event locaties:

 

  • Neem een internetaansluiting mee op in je planning. Hoe eerder hoe beter. Begin op zijn minst zes maanden vóór je evenement met het onderzoeken van de mogelijkheden. Als het belangrijk is een goede internetverbinding te hebben neem dit dan mee in de keuze van de locatie. Een tijdige voorbereiding kan veel verschil maken in de uiteindelijke kosten en kwaliteit. Vandaag opbellen voor een internetaansluiting voor morgen is geen realistische gedachte.
  • Ken je publiek en deel deze informatie met je dienstverlener. Hoe meer informatie je hebt over de samenstelling van de doelgroep, des te meer is het draadloos netwerk een succes. Wat zijn de gebruikstoepassingen? Gaat het om het controleren van e-mail, het versturen van foto's of om het streamen van video? Het type gebruik zal bepalend zijn voor de benodigde bandbreedte.
  • Ken de verkeerspatronen van je evenement. Op welke plaatsen van het evenement zullen de gebruikers gebruik willen maken van het netwerk? Waar zijn er de hotspots die goed voorzien moeten zijn van het draadloos netwerk? Is er bijvoorbeeld een beursvloer of bloggers-spot? Maak gebruik van een bouwkundige plattegrond voor het inrichten van je evenement. Wat is de te verwachten bezetting? Wat zijn de piektijden voor het gebruik van het netwerk? (Bijvoorbeeld tijdens een pauze in het programma.)
  • Vraag je dienstverlener om gebruiksrapporten na het evenement zodat je je beter kunt voorbereiden op het volgende evenement. Wat was het bandbreedte verbruik? Hoeveel gebruikers zaten er (gelijktijdig) op het netwerk? Wat waren de piekperiodes van gebruik?

Door deze tips te volgen en je huiswerk te doen, zal je niet alleen geld en hoofdpijn van een lastminute actie besparen. Je bent er ook van verzekerd dat de bezoekers/deelnemers een goede (surf)ervaring overhouden aan het draadloos internet op je evenement of locatie. WiFi4Rent is gespecialiseerd in het leveren van tijdelijk (draadloos) netwerk op evenementen of evenementen locaties.

 

Lees ook: Internet op je event: hoeveel bandbreedte heb je nodig?

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten

Meer over dit onderwerp en tal van andere tips over het organiseren van evenementen vind je in het boek EVENTPLANNER.

Bestel nu

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties