'Seks onder het podium' - opvallende festivalenquête'Seks onder het podium' - opvallende festivalenquête

Een opvallende festivalenquête van radiozender Studio Brussel bevestigt de clichés over festivals: bier, drugs, seks en luide muziek.

 

Vlaamse festivalbezoekers geven gemiddeld 235 euro uit op een festival. Slechts de helft van dat budget gaat naar de tickets, de rest naar eten en drinken. België is een festivalland en dat is ook te merken in de gemiddelde leeftijd van de bezoekers. Vlamingen trekken zo rond hun 16e voor het eerst naar een festival. Bovendien vindt bijna iedereen dat je nooit te oud bent om een festival te bezoeken.

 

Opvallend is dat iedereen de sfeer minstens even belangrijk vindt als de muziek. De enquête doet nog maar eens de discussie oplaaien over de geluidssterkte op festivals. Eén op de drie vindt dat de muziek veel te luid staat. De helft van de bezoekers geeft zelfs toe dat ze soms of altijd oordopjes dragen.

 

Seks, drugs, bier en frieten

Hygiëne blijft een groot probleem op festivals. 80% slaagt erin om elke dag een verse onderbroek aan te trekken en deodorant te spuiten, maar 14% wast zich nooit. Voor de helft van de mensen is dat gebrek aan hygiëne echt een probleem: zij zouden zich liefst vaker kunnen wassen. Overigens ergeren vooral jongeren en vrouwen zich aan een gebrek aan hygiëne, ouderen en mannen storen er zich minder aan.

 

Maar wie dacht dat de lijfgeur en het gebrek aan hygiëne de seksuele appetijt doen afnemen, heeft het mis. De helft van de festivalgangers heeft al seks gehad op een festival. Het chemisch 'Dixie-toilet' is een erg populaire plek bij de hete koppeltjes, maar een dappere enkeling doet het zelfs onder het podium. Eén op de tien heeft het zelfs al gedaan op de festivalweide zelf. Onenightstands blijken ook populair en 1 op de 3 draagt daarbij geen condoom.

 

Zegt het veel over de smaakzin van de festivalgangers of over de kwaliteit van de festivalstandjes? De helft vindt het eten in elk geval lekker tot erg lekker, slechts een kleine minderheid is niet tevreden. Frieten blijven overigens de top of the bill. Voorts blijven bier en drugs alomtegenwoordig. De helft geeft trouwens toe dat ze af en toe drank binnensmokkelen op de weide.

 

1 op de 3 zegt dat ze al eens drugs gebruiken en dan gaat het bijna uitsluitend (96%) om het roken van cannabis.

Bron: deredactie, Studio Brussel - 23-06-2010

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Event-materiaal delen: duurzaam en goedkoopEvent-materiaal delen: duurzaam en goedkoop
Amazon wil concert tickets verkopenAmazon wil concert tickets verkopen
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

3 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen
 2. 04-07Project manager
  ExpoGlobal Group
  Antwerpen
 3. 30-06Account Manager Gent
  MaisonRouge
  Oost-Vlaanderen