Lowlands haalt groene energie uit waterstof-aggregaat

Lowlands haalt groene energie uit waterstof-aggregaat

Lowlands is niet alleen vernieuwend op het gebied van muziek en ander cultureel aanbod. Ook heeft Lowlands de ambitie voorop te lopen als groen en verantwoord georganiseerd festival.

 

Voor het eerst zorgt een schoon aggregaat op Lowlands voor stroom. Energieleverancier Bredenoord ontwikkelde de Purity, een aggregaat op waterstof, waar naast energie alleen warmte en schoon water uitkomt. Het groene aggregaat levert stroom voor de LLowgenda-tent: een tent waar door middel van debatten de Politieke Agenda van de Lowlandgeneratie wordt opgesteld.

 

Het inzetten van waterstof voor mobiele energievoorzieningen kan evenementenorganisatoren enorm veel (milieu)voordeel opleveren. Grote festivals verbruiken tot wel 10 Megawatt elektriciteit.


De Purity wekt op Lowlands 4 KiloWatt op zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Zelfs deze kleine hoeveelheid schone stroom zorgt al voor een besparing aan roet en fijnstof die gelijk staat aan wat een grote vrachtwagen per kilometer uitstoot. Daarnaast produceert het apparaat niet meer geluid dan een laptop!

 

Hoe werkt het waterstofaggregaat?

De Purity bevat een zogeheten stack met daarin zestig brandstofcellen van een halve centimeter dik. De brandstofcellen produceren door een elektrochemische reactie tussen waterstof en zuurstof uit de lucht elektriciteit, warmte en water. Hierbij worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Waterstof is een brandstof waarmee even veilig gewerkt kan worden als met andere brandstoffen als diesel of aardgas.

Bron: Bredenoord

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

TTPE gaat 'full force' & groen

TTPE gaat 'full force' & groen

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

Bruisend evenementenseizoen voor Easyfairs

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Advertenties