Lowlands haalt groene energie uit waterstof-aggregaat

Lowlands haalt groene energie uit waterstof-aggregaat

Lowlands is niet alleen vernieuwend op het gebied van muziek en ander cultureel aanbod. Ook heeft Lowlands de ambitie voorop te lopen als groen en verantwoord georganiseerd festival.

 

Voor het eerst zorgt een schoon aggregaat op Lowlands voor stroom. Energieleverancier Bredenoord ontwikkelde de Purity, een aggregaat op waterstof, waar naast energie alleen warmte en schoon water uitkomt. Het groene aggregaat levert stroom voor de LLowgenda-tent: een tent waar door middel van debatten de Politieke Agenda van de Lowlandgeneratie wordt opgesteld.

 

Het inzetten van waterstof voor mobiele energievoorzieningen kan evenementenorganisatoren enorm veel (milieu)voordeel opleveren. Grote festivals verbruiken tot wel 10 Megawatt elektriciteit.


De Purity wekt op Lowlands 4 KiloWatt op zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Zelfs deze kleine hoeveelheid schone stroom zorgt al voor een besparing aan roet en fijnstof die gelijk staat aan wat een grote vrachtwagen per kilometer uitstoot. Daarnaast produceert het apparaat niet meer geluid dan een laptop!

 

Hoe werkt het waterstofaggregaat?

De Purity bevat een zogeheten stack met daarin zestig brandstofcellen van een halve centimeter dik. De brandstofcellen produceren door een elektrochemische reactie tussen waterstof en zuurstof uit de lucht elektriciteit, warmte en water. Hierbij worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Waterstof is een brandstof waarmee even veilig gewerkt kan worden als met andere brandstoffen als diesel of aardgas.

Bron: Bredenoord

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Bene-events
Coronaproof Teambuilding
Bene-events|
25 February 2021

Hier even wat leuk nieuws als je op zoek bent naar wat ontspanning in dit nare Corona-tijdperk. Bij Escape 2300 kan je op een zeer originele manier Turnhout ontdekken. Je hebt de keuze uit 2 leuke Escape wandelingen, zodat de stap om nog eens af te spreken met vrienden, vriendinnen, collega's of familie sneller kan gezet worden.


Je kan een keuze maken ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Nieuw initiatief nodigt noodlijdende eventsector uit voor gratis digitale marketing opleiding

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties