6 doden tijdens bedrijfsuitjes6 doden tijdens bedrijfsuitjes

De afgelopen twee jaar stierven in Nederland zes mensen tijdens een teambuilding activiteit of bedrijfsuitje. Zij kwamen om bij het indoorklimmen, Rhino (een open wagen) rijden, vlot varen, het toren tokkelen, raften op een wildwaterbaan en wiekdraaien.

 

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) hanteren de meeste aanbieders van avontuurlijke activiteiten geen eigen veiligheidseisen. Aanleiding voor het veldonderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid was een noodlottige bedrijfsuitje in 2007 waarbij twee Kruidvat-medewerkers tijdens een vlottocht omkwamen.

Volgens de VWA moeten de 1500 bedrijven die dergelijke bedrijfsuitjes of teambuilding activiteiten organiseren zelf beter instaan voor de veiligheid bij de vaak risicovolle activiteiten. Dat kan door een nationale richtlijn te ontwikkelen en een vrijwillige meldingenregistratie op te zetten van (bijna-) ongelukken.


Bij aanbieders van avontuurlijke activiteiten heerst verwarring wat hun verplichtingen zijn. Die wet stelt veiligheidseisen aan de producten die ze bij de activiteit gebruiken, zoals touwen of voertuigen, maar er worden geen eisen gesteld aan de begeleiding van deelnemers.

Bron: Parool, GDP - 19-06-2009

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
6 Nederlandse en 2 Belgische events in finale Bea World 20176 Nederlandse en 2 Belgische events in finale Bea World 2017
Versuz stijgt opnieuw sterk in lijst van beste clubs ter wereldVersuz stijgt opnieuw sterk in lijst van beste clubs ter wereld
Advertenties

In de kijker

KPN Event

KPN Event

Tijdelijke communicatie op elke locatie.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen