Filedruk het grootst op populairste congresdagen

Filedruk het grootst op populairste congresdagen

Een recent ANWB onderzoek toont aan dat dinsdag en donderdag de drukste dagen op de weg zijn. Traditioneel zijn dit net de populairste dagen om congressen en andere evenementen te organiseren.

 

De filedruk tussen 10.00u en 15.30u, is het afgelopen halfjaar gestegen met 8 procent in vergelijking met de eerste helft van 2007. Daar waar organisatoren steeds vaker creatief met aanvangs- en eindtijden omgaan om files te vermijden, worden hun initiatieven nu snel achterhaald door de praktijk. De totale filegroei is de eerste zes maanden met 4.3 procent toegenomen.

 

Op werkdagen steeg de filezwaarte met 6 procent waarbij vooral de ochtendspitsen fors drukker waren dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. Tussen 06.00 en 10.00 uur nam de filedruk dit jaar met 11 procent toe en de drukte tijdens de avondspits bleef nagenoeg gelijk. De drukste spitsen zijn op dinsdagochtend en donderdagavond. Files zijn (helaas) niet meer weg te denken. Je kan er als organisator alleen proberen rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste locatie, datum en uren.

Bron: ANWB

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Monday
Meer weer

Vacatures