Roze olifant tegen alcohol en drugs

Roze olifant tegen alcohol en drugs

Vlaanderen feest graag en veel. Een feest zorgt voor sfeer, soms ook voor overlast. Die overlast heeft vaak te maken met alcoholgebruik.

 

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) heeft haar meerjarencampagne "Alcohol. Bekijk het eens nuchter. Feest!" voorgesteld. De VAD gaat deze zomer de Vlaamse feestvierders sensibiliseren op festivals en andere evenementen. "Met de herkenbare Roze Olifant als boegbeeld in ons campagnemateriaal willen we deze zomer op zoveel mogelijk events in Vlaanderen aanwezig zijn, van de dorpsbraderie tot grote festivals. We willen over alcohol doen spreken op momenten dat er alcohol gedronken wordt", zegt Marijs Geirnaert, directeur bij de VAD.

 

Met de campagne werkt de VAD bewust heel lokaal. "We stimuleren steden en gemeenten om een alcoholbeleidsplan uit te tekenen. Daarin kun je dan campagnes op maat van verschillende doelgroepen inschakelen", zegt Geirnaert. De campagne richt zich dus zowel tot de feestvierders als tot organisatoren en evenementenbureaus.

 

"Want vieren begint vaak al bij de voorbereiding van het feest", aldus Tine van Havere, onderzoeksmedewerker bij de VAD. Geïnteresseerden vinden er theoretische en praktijkgerichte handleidingen om gezonde en veilige feesten te organiseren.

www.bekijkheteensnuchter.be

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Saturday
Meer weer

Vacatures