Roze olifant tegen alcohol en drugsRoze olifant tegen alcohol en drugs

Vlaanderen feest graag en veel. Een feest zorgt voor sfeer, soms ook voor overlast. Die overlast heeft vaak te maken met alcoholgebruik.

 

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) heeft haar meerjarencampagne "Alcohol. Bekijk het eens nuchter. Feest!" voorgesteld. De VAD gaat deze zomer de Vlaamse feestvierders sensibiliseren op festivals en andere evenementen. "Met de herkenbare Roze Olifant als boegbeeld in ons campagnemateriaal willen we deze zomer op zoveel mogelijk events in Vlaanderen aanwezig zijn, van de dorpsbraderie tot grote festivals. We willen over alcohol doen spreken op momenten dat er alcohol gedronken wordt", zegt Marijs Geirnaert, directeur bij de VAD.

 

Met de campagne werkt de VAD bewust heel lokaal. "We stimuleren steden en gemeenten om een alcoholbeleidsplan uit te tekenen. Daarin kun je dan campagnes op maat van verschillende doelgroepen inschakelen", zegt Geirnaert. De campagne richt zich dus zowel tot de feestvierders als tot organisatoren en evenementenbureaus.

 

"Want vieren begint vaak al bij de voorbereiding van het feest", aldus Tine van Havere, onderzoeksmedewerker bij de VAD. Geïnteresseerden vinden er theoretische en praktijkgerichte handleidingen om gezonde en veilige feesten te organiseren.


www.bekijkheteensnuchter.be

17-06-2008

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat je moet weten over risicomanagement voor evenementenWat je moet weten over risicomanagement voor evenementen
5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken5 verkeerde redenen om eventtechnologie te gebruiken
Best of 2017: 17 event-tips die elke organisator gelezen moet hebbenBest of 2017: 17 event-tips die elke organisator gelezen moet hebben
Advertenties

In de kijker

Meet in Oostende

Meet in Oostende

Oostende is dé locatie voor uw volgende evenement, groot of klein: teambuildings, meetings, congressen, familiedagen, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-01Assembleur
  PresTop Rental
  Noord-Brabant
 2. 08-01Senior Project Engineer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 3. 08-01Junior Project Engineer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant