Roze olifant tegen alcohol en drugsRoze olifant tegen alcohol en drugs

Vlaanderen feest graag en veel. Een feest zorgt voor sfeer, soms ook voor overlast. Die overlast heeft vaak te maken met alcoholgebruik.

 

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) heeft haar meerjarencampagne "Alcohol. Bekijk het eens nuchter. Feest!" voorgesteld. De VAD gaat deze zomer de Vlaamse feestvierders sensibiliseren op festivals en andere evenementen. "Met de herkenbare Roze Olifant als boegbeeld in ons campagnemateriaal willen we deze zomer op zoveel mogelijk events in Vlaanderen aanwezig zijn, van de dorpsbraderie tot grote festivals. We willen over alcohol doen spreken op momenten dat er alcohol gedronken wordt", zegt Marijs Geirnaert, directeur bij de VAD.

 

Met de campagne werkt de VAD bewust heel lokaal. "We stimuleren steden en gemeenten om een alcoholbeleidsplan uit te tekenen. Daarin kun je dan campagnes op maat van verschillende doelgroepen inschakelen", zegt Geirnaert. De campagne richt zich dus zowel tot de feestvierders als tot organisatoren en evenementenbureaus.

 

"Want vieren begint vaak al bij de voorbereiding van het feest", aldus Tine van Havere, onderzoeksmedewerker bij de VAD. Geïnteresseerden vinden er theoretische en praktijkgerichte handleidingen om gezonde en veilige feesten te organiseren.


www.bekijkheteensnuchter.be

17-06-2008

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen