Operatie nieuwjaarsreceptie - 10 TIP'sOperatie nieuwjaarsreceptie - 10 TIP's

Nieuwjaarsrecepties zijn netwerkgelegenheden bij uitstek. Goed voor de carrière of om binnen te dringen in een bepaalde branche. Maar ze kunnen je loopbaan ook breken.

 

Het Financieele Dagblad geeft 10 praktische tips. De nieuwjaarsreceptie is voor jonge, ambitieuze professionals een uitstekende gelegenheid om het visitekaartje persoonlijk te overhandigen aan partijen die belangrijk zijn op de weg naar de top.

 

TIP 1

Spreek de eigen naam langzaam uit bij het handenschudden, dan wordt deze beter onthouden door de gesprekspartner. Omgekeerd geldt ook dat het onthouden van de namen van de gesprekspartners een goede indruk achterlaat.

 

TIP 2

Bereid je goed voor. Bedenk van tevoren een aantal smalltalk-onderwerpen. Valt de conversatie akelig stil? Praat de stilte niet weg met onzinnige prietpraat, maar stel open vragen.

 

TIP 3

Ga niet party crashen, maar 'get the message'. Blijf weg als je niet uitgenodigd bent en dring je niet op. Als ze je interessant vinden, word je wel uitgenodigd.

 

TIP 4

Voor 'headhunters' is elke bijeenkomst een assessment. Kandidaten worden nooit alleen beoordeeld op hun zakelijke vaardigheden en trackrecord, maar ook op hun omgangsvormen. Houd daar altijd rekening mee. Wees geen grijze muis, maar trek ook geen negatieve aandacht.

 

TIP 5

Vertrek op tijd. Volgens de etiquette hoort de eindtijd aangegeven te staan op de uitnodiging voor een receptie. Houd je daaraan. Ook niet in een kroegje even verderop.

 

TIP 6

Steel geen tijd. Op een drukbezochte receptie willen de meeste gasten hun kostbare tijd niet verdoen aan een beginnend advocaat of consultant. Herken de beleefdheidsfrasen en de lichaamstaal waarmee de ander een gesprek wil beëindigen.

 

TIP 7

De kerstdagen zijn voorbij; ga dus niet gekleed als wandelende kerstbal, maar ga als een gentleman in stijl.

 

TIP 8

Strooi nooit te genereus met visitekaartjes. Geef/vraag er alleen een aan je gesprekspartner als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in een vervolgcontact.

 

TIP 9

Recepties zijn niet bedoeld voor diepgaande gesprekken; het lijkt eerder op speeddaten met oppervlakkige gesprekken voor een eerste indruk. Bovendien is het niet handig om een intensief gesprek te starten; het is belangrijk om te allen tijde uit het gesprek te kunnen breken ingeval er ineens een voor jou (carrière/werk) interessanter iemand langsloopt.

 

TIP 10

Geniet, maar drink met mate. Vermijd dronkenschap. Dat is voor iedereen beter. Ook voor je carrièreplanning.

Bron: Het Financieele Dagblad - 12-01-2008

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Wat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet wetenWat elke eventorganisator over de twitter hashtag moet weten
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

Specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen