Rolstoelmatten: maak je evenement rolstoelvriendelijk

Rolstoelmatten: maak je evenement rolstoelvriendelijk

Iedereen die evenementen organiseert heeft er wel eens mee te maken gehad. Een onaangekondigde rolstoelgebruiker. Hoe biedt je diegene nog snel een plaats?

 

Marianne Dijkshoorn heeft daar iets op bedacht: de zogenaamde rolstoelmat.

 

Een rolstoelgebruiker neemt zijn/haar/diens eigen stoel mee. De rolstoelgebruiker hoort vaak: "Parkeer maar ergens". Waar is ergens? Middenpad, achteraan, vooraan? Met de kans dat iemand in de weg zit? Ook klinkt het als: "Sorry we hebben niet op je gerekend en ik heb geen idee waar je kan staan, dus zoek een plek uit waar je misschien iets ziet van de beleving." Niet echt gastvrij.


Met een rolstoelmat maak je (eventueel lastminute) een plaats voor iemand in een rolstoel. Andere gasten begrijpen de plaatsaanduiding en gaan minder snel op de mat staan of verplaatsen hun stoel. Ook is deze aanpak een stuk veiliger, BHV-technisch moeten immers alle gangpaden vrij blijven... dus ook vrij van rolstoelen.


IMG_3733.jpeg

 


Mogelijkheden

De rolstoelmatten kun je zowel huren als kopen. Bij verkoop kunnen de matten in huisstijl van de organisatie of het event gemaakt worden. De matten zijn er in twee maten: 95 x 95 cm, geschikt voor theateropstellingen en 70 x 70 cm, geschikt voor vergadertafels en eettafels. Deze zijn kleiner omdat de voeten onder tafel steken. Ook een hulphondmat behoort tot de mogelijkheden.


De matten zijn van PVC gemaakt en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. De matten zijn makkelijk schoon te maken en veelvuldig te herbruiken.


Voor meer informatie over de matten:

www.rolstoelmat.nl/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

EasyFloat Verhuur bv
EasyFloat is ready to party!
EasyFloat Verhuur bv|
14 July 2021

Wij houden wel van een festival of feestje op zijn tijd!


Diverse organisatoren van festivals en evenementen weten ons al te vinden voor pontons op het water. Hierbij kunt u denken aan een loopbrug, een drijvend terras om op te loungen of misschien juist als drijvend podium. Zo zijn er nog veel meer ideeën te bedenken, passend voor uw festival of evenement.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties