Dansen we binnenkort allemaal op Immersive Sounds?

Dansen we binnenkort allemaal op Immersive Sounds?

Immersive sound wordt snel een belangrijke trend in de evenementenbranche. Nu organisatoren ernaar streven om meer memorabele en boeiendere ervaringen te creëren voor hun klanten, is het gebruik van immersive sound een steeds populairdere keuze.


Immersive sound creëert een 3D-audio-ervaring die gasten naar een andere wereld kan brengen, waardoor geluidservaringen voller en unieker worden beleefd.

 


Immersive sound op jouw event

"Bij Dazzle events zijn we steeds op zoek naar nieuwe trends om de evenementen van onze klanten nog onvergetelijker te maken. Met de opkomst van immersive sound, kunnen we onze klanten een unieke en meeslepende luisterervaring bieden. Maar hoe brengen we deze technologie naar events?", vertelt Thijs Bekaert van Dazzle Events.

 

"Een van de manieren waarop we bij Dazzle events immersive sound willen verwerken is door gebruik te maken van een 360 graden geluidssystemen." Deze systemen kunnen strategisch rond een evenementruimte worden geplaatst om een meeslepende ervaring voor de gasten te creëren. Het geluid beweegt door de ruimte, waardoor het lijkt alsof de gasten zich midden in de actie bevinden.Het gaat niet alleen om de juiste opstelling 

Niet alleen het publiek ervaart deze immersive sound, ook de dj of artiest kan hiermee zijn set of optreden nieuw leven in blazen. Hij kan mee bepalen hoe zijn muziek wordt ervaren. De artiest heeft zo volledige controle over het geluid, niet alleen in tijd maar ook in ruimte.

 

Door gebruik te maken van geavanceerde audiotechnologieën wordt er een volledig meeslepende geluidservaring gecreëerd die gasten meevoert naar een andere wereld. Dit kan bijzonder effectief zijn voor concerten of andere muziekevenementen, omdat het kan klinken alsof de muziek overal om de gasten heen is.

 

"Ook bij Tomorrowland zeggen ze vaarwel tegen de klassieke stereo-installatie. Geluidsingenieurs van Tomorrowland, Pieter Doms en Arno Voortman, ontwikkelden een volledig nieuwe muziekervaring, genaamd Areal. Dit is een server waar een algoritme op draait dat in maar liefst 6 miliseconden het stereogeluid kan omzetten naar immersive geluid. Het resultaat is een geluid dat 3 tot 5 decibel zachter door de boxen wordt gepompt maar qua beleving veel rijker klinkt."

 


De voordelen van Immersive Sound

Immersive sound heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele geluidssytemen. Een van de voordelen van immersive sound is dat het kan worden gebruikt voor een breed scala aan soorten evenementen. Of het nu gaat om een bruiloft, een bedrijfsevenement of een muziekfestival, immersive sound kan bijdragen aan een unieke en memorabele ervaring voor de gasten.

 

Een ander voordeel is uiteraard de verbeterde geluidskwaliteit. De technologie biedt een hogere geluidkwaliteit dan de traditionele geluidssystemen. Bovendien klinkt de muziek rijker maar heeft deze effectief minder decibels.


Ook zin om met immersive sounds aan de slag te gaan op jouw toekomstig event? Dazzle events helpt je graag. "We only want to Dazzle you!"

www.dazzle-events.be/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties