PXL en eventplanner.be trainen eventprofessionals van morgen

PXL en eventplanner.be trainen eventprofessionals van morgen

Hogeschool PXL en eventplanner.be slaan de handen in elkaar om toekomstige eventorganisatoren op te leiden. De opleiding professionele bachelor in de Communicatie en het bedrijfsleven bundelen hier hun krachten, waardoor studenten straks beter voorbereid zijn op de professionele eventsector.


"Reeds meer dan 15 jaar organiseren de studenten in het tweede jaar een écht event tijdens het opleidingsonderdeel Event Live Lab", vertelt Herve Van de Weyer, opleidingshoofd van de opleiding Communicatie van Hogeschool PXL. "De studenten bedenken het concept, ze zoeken partners en sponsors, gaan op zoek naar een locatie, maken een budget op en verzorgen de volledige communicatie. In het verleden organiseerden onze studenten al het Sushi-festival in de Japanse Tuin of, recent nog, het verjaardagsfeest van het Jenevermuseum."


Vanaf nu stelt eventplanner.nl hun event software ter beschikking van de studenten en traint en certificeert ze via de online eventplanner.academy. Kevin Van der Straeten, Founder & CEO van eventplanner.nl: "De software helpt organisatoren elk evenement te organiseren, van een vergadering tot trouwfeest tot zelfs een volledig festival. Iedereen kan de basisversie van de software gratis gebruiken, de studenten krijgen ook de professionele versie aangeboden."


IMG_0843.jpg


Herve Van de Weyer: "Onze studenten volgen nu de online lessen van eventplanner.academy. Elke student moet het certificaat behalen als onderdeel van de opleiding. Dat is een mooie troef op een cv, maar het is vooral een extra praktische hulp waarmee de studenten aan de slag kunnen om hun event te organiseren. Dit aanbod past ook binnen de pedagogische aanpak van onze opleiding: wij zetten in op mixed learning, een gezonde combinatie van online en offline lessen. Daarmee bereiden we de studenten ook voor op levenslang leren.


De studenten gaan in de praktijk aan de slag met de software die eventplanner.be ter beschikking stelt. Het is fijn dat wij kunnen samenwerken met eventplanner.be. Zij hebben de expertise en knowhow in huis. De software helpt de studenten bij de realisatie van hun event en tegelijkertijd leren ze hoe het er echt aan toegaat in de praktijk. . Zo komen onze studenten nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt."


Kevin Van der Straeten is enthousiast over de samenwerking: "Met eventplanner.nl helpen we organisatoren al meer dan 20 jaar impactvolle evenementen te organiseren. Dat doen we niet alleen met onze zoekmachine waarmee je snel de beste eventlocaties en -leveranciers kunt vinden, maar bijvoorbeeld ook met ons boek EVENTPLANNER dat in verschillende opleidingen wordt gebruikt en nu ook met onze software en online training. De samenwerking met PXL past in onze ambitie om de eventsector te helpen groeien en professionaliseren."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Tentenverhuur Sleidinge
Podiumwagen
Tentenverhuur Sleidinge|
23 February 2024

Nieuw - Nieuw - Nieuw


Ook in 2024 willen we ons gamma uitbreiden en vernieuwen!

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

15 manieren om presentaties te verknallen

15 manieren om presentaties te verknallen

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Advertenties