Bescherm jezelf en je vrijwilligers op je evenement

Bescherm jezelf en je vrijwilligers op je evenement

Je houdt ervan om evenementen te organiseren, bijvoorbeeld om geld in te zamelen voor je vzw of om je buren beter te leren kennen tijdens een gezellige straatbarbecue. Maar wat als er iets misloopt tijdens je evenement?


Misschien geraakt iemand van de aanwezigen of van de vrijwilligers gekwetst of is er schade aan materiaal of aan de zaal. De organisatie wordt dan verantwoordelijk gesteld. Dus of je nu een particulier persoon, een vereniging of vzw bent, als je een evenement organiseert, dan neem je best ook een evenementenverzekering om jezelf en je vrijwilligers te beschermen.Wanneer is een evenementenverzekering verplicht?

  • Sinds 2005 zijn organisaties verplicht om de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van vrijwilligers te verzekeren.
  • Vind je evenement plaats in een zaal? Dan ben je verplicht om een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid Brand & Ontploffing te nemen wanneer de verhuurder of eigenaar van de zaal dat niet heeft.
  • De lokale overheid kan ook extra verplichtingen opleggen. Neem steeds contact op met hen om te bekijken wat nodig is voor jouw evenement.

 


Is een evenementenverzekering nuttig wanneer dit niet wettelijk verplicht is?

Absoluut! Het gaat vooral om schade die bezoekers, omwonenden, medewerkers en anderen krijgen door het evenement. Als organisator ben je verantwoordelijk en bescherm je jezelf best voor die risico’s. Een evenement organiseren zonder een aansprakelijkheidsverzekering is dus haast ondenkbaar. De verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid beschermt je aansprakelijkheid voor schade aan anderen door de schade aan de tegenpartij te vergoeden.

 

De verzekering Persoonlijke Ongevallen vergoedt de kosten die de organisatoren of vrijwilligers hebben na een ongeval tijdens je evenement.

 


Vindt je evenement plaats in een zaal?

Voeg dan deze 2 verzekeringen toe aan je evenementenverzekering:

  • Breekt er brand uit tijdens je evenement? Of word je opgeschrikt door een ontploffing? De verzekering Objectieve Aansprakelijkheid Brand en vergoedt de schade die anderen hierdoor oplopen. Voor evenementen in een zaal is deze verzekering verplicht. Controleer of de zaal hiervoor zelf verzekerd is. Voor sommige evenementen wordt dit verplicht door de lokale overheid.
  • Is er schade aan de zaal na het evenement? Dan zal de eigenaar de organisatie van het evenement verantwoordelijk stellen. De waarborg Schade aan zaal in je evenementenverzekering vergoedt de schade aan de onroerende goederen zoals bijv. muren en deuren. De schade wordt enkel vergoed als de schuldige aangeduid kan worden.


Met een evenementenverzekering organiseer je met een gerust hart. Met Event Safe van Baloise bereken je je premie gemakkelijk en snel online. Interesse? Je kunt ook je verzekering ineens online afsluiten.


Ontdek Event Safe

www.baloise.be/nl/prive/varia/evenementenverzekering.html
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Advertenties