Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Concertzaal Het Depot in Leuven breidt uit met een nachtclub voor vijfhonderd mensen, atelierruimte en zelfs een plek voor congressen.


Het Depot kan de komende 35 jaar aan de slag in het pand op de Bondgenotenlaan waar Domo gevestigd was. Mike Naert van Het Depot heeft er al zin in. 


"Deze kans konden we niet laten liggen", zegt schepen Bert Cornillie (Vooruit). "We kijken uit naar een bruisende cultuurlocatie en een trekpleister voor heel Vlaanderen."


Feest in Leuven dus, want niet enkel de wensen van talloze feestgangers gaan in vervulling, maar ook de ambities van Het Depot en Leuven zelf. "De nood bij Leuvense feestgangers is zeer hoog", zegt Mike Naert van Het Depot. "Natuurlijk kan je al feesten bij ons of op de Oude Markt, maar dat is toch niet hetzelfde. Met een nachtclub voor vijfhonderd mensen kunnen we onze nachtcultuurpijler stevig uitbouwen."Alle vertrouwen

Het gaat niet enkel over feesten voor de directeur van Het Depot. "We leggen ons in het nieuwe pand extra toe op cultuur en de ontwikkeling van communities in onze stad", zegt Naert. "Zo willen we extra atelierruimte beschikbaar stellen voor Leuvense artiesten. Talentontwikkeling ligt ons na aan het hart."


In het pand zal ook een tweede zaal zijn, waar congressen of zittende voorstellingen voor tweehonderd mensen kunnen plaatsvinden.

Het Depot kan de komende 35 jaar aan de slag in het pand. Bert Cornillie is blij met de nieuwe samenwerking. "Dit aanbod konden we niet afslaan", zegt hij.


"Het Depot is al twintig jaar een trouwe partner van Leuven. De stad kocht het gebouw aan voor 4 miljoen euro, maar de rest van de investeringen financieert Het Depot zelf. Het gaat om zo’n 5 miljoen euro aan eigen middelen."


"Natuurlijk zijn er duidelijke afspraken, met de nodige noodremmen voor als er iets zou mislopen. Maar we hebben alle vertrouwen in een vlotte samenwerking", aldus nog schepen Cornillie.Amper klachten

Wie nachtleven zegt, zegt nachtoverlast. Maar daar ziet de organisatie geen groot hekelpunt. "In tien jaar Depot hebben we amper klachten gehad", zegt Naert. "We zorgen voor een perfecte geluidsisolatie om de buurtbewoners geen overlast te bezorgen. Crowd control is natuurlijk een uitdaging, maar die gaan we dagelijks aan bij Het Depot. Ook daarvoor hebben we nauwgezette plannen."


De dansbenen van Leuvenaars moeten wel nog even geduld uitoefenen. "We hebben een maximale termijn afgesproken van tien jaar, maar we verwachten dat de plannen voltooid zullen zijn in de helft van die tijd", zegt de schepen.


Dat lijkt haalbaar voor Naert. "We hopen aan de bouwwerken te beginnen over twee jaar", zegt hij. "Ondertussen zal het pand trouwens niet gewoon leegstaan. Wat we daar juist plannen, maken we binnenkort bekend."

Bron: De Standaard 19/01 via License2publish, Foto: iStockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Advertenties