Risico’s van adverteren rond viral video’s

Risico’s van adverteren rond viral video’s

Je evenement promoten op social media, het lijkt een evidentie. Maar dat adverteren rond viral video's niet voor elke adverteerder goed uitpakt blijkt uit een onderzoek van MAGNA Media trials en Channel Factory.


Het onderzoek toont aan dat advertenties rond populaire video's een negatieve impact op je merk kunnen hebben als ze niet bij de content aansluiten. De koopintentie daalt met 8%, bij 9% ontstaat een negatief beeld over het merk en bij 6% daalt het vertrouwen in het merk. De negatieve associatie zorgt er dus voor dat je doelgroep je advertentie om de verkeerde redenen onthoudt.



Herinnerd om de verkeerde redenen

Wat opvalt uit de onderzoeksresultaten, is dat de advertenties die eerder hoge scores haalden door de link met de viral video's een negatieve associatie kregen. Naast de dalende koopintentie en het vertrouwen zorgde de advertentie er in de huidige context voor dat de impact van het merk met 10% daalde. En door 7% van de ondervraagden werd het merk nu als een stuk klantonvriendelijker gezien. De respondenten konden de advertentie goed herinneren (41%), al was het wel om de verkeerde reden.


Het merendeel van de respondenten was van mening dat merken die adverteren rondom niet matchende content een slechte indruk achterlaten.



Kwaliteit boven kwantiteit

Nick Beentjes, Managing Director Channel Factory Benelux: "Dat een video populair is betekent niet automatisch dat deze ook geschikt is voor een merk. Adverteerders doen er dan ook verstandig aan om te kiezen voor een strategie die meer gericht is op het vinden van geschikte content en kanalen dan op het selecteren op populariteit. Dit komt niet alleen brandsuitability en brandsafety ten goede maar ook de performance."

Bron: Emerce, Adformatie, Fonk

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties