Welke event software past bij jou?

Welke event software past bij jou?

Momice, Eventbrite, Lyyti, Let's get digital, Aanmelder, Hopin… De lijst van aanbieders van event software is lang (650 aanbieders!). En blijft maar groeien! Hoe weet je waar je op moet letten bij het maken van je keuze?


Tom Jessen gaat in gesprek met Momice-oprichter Rutger Bremer om erachter te komen hoe je de juiste software selecteert. (En dus ook wanneer je NIET voor Momice moet kiezen!)

 

Stel, je zoekt event software. Je wilt niet meer werken met Excel-lijsten, losse mail programma's en formulieren, waarbij je alles handmatig moet bijhouden. Je gaat op zoek naar event software. Maar al gauw wordt je duizelig van ál die verschillende leveranciers. Momice organiseert op 17 november een webinar om eventmanagers te helpen bij het maken van hun keuze.

 


Bespaar 10 uur zoektijd

Rutger Bremer, CEO van Momice: "Er zijn inmiddels meer dan 650 aanbieders. Logisch dat je als eventmanager door de bomen het bos niet meer ziet. Wij merken in onze gesprekken met potentiële klanten dat een paar simpele vragen al veel duidelijkheid kunnen geven. Het gebeurt heel regelmatig dat we er tijdens die vragen achter komen dat een klant niet bij ons past. Of juist wel, dat gebeurt gelukkig ook. Waar het om gaat is dat je weet waar je op moet letten. Als je die dingen op een rijtje hebt, scheelt het je al gauw meer dan 10 uur zoeken en vergelijken."

 


Relevante vragen voor alle betrokken afdelingen

Wat voor vragen dat zijn? Dat varieert van vragen als "Hoeveel events organiseer je per jaar en welk type events (online, live, hybride) zijn dit?", maar ook "Welke service verwacht je van een leverancier’ of ‘Aan welke veiligheidsvoorschriften moet een leverancier voldoen?". Bremer: "Bij grotere organisaties is het vaak niet de eventmanager die de uiteindelijke beslissing maakt voor het gebruik van een bepaalde tool. Ook andere afdelingen als inkoop, legal en security zijn hierbij betrokken. Daarom is het wel handig om vooraf te weten welke eisen zij stellen, zodat je die mee kunt nemen bij het maken van je shortlist."


 

Een duurzame partnership

Interviewer Tom Jessen (bekend van de podcast C-level, maar ook van zijn optreden als dagvoorzitter en presentator) zal Rutger Bremer kritisch aan de tand voelen. Jessen: "Het is voor alle partijen fijn om te weten wat het beste past. Ook als Momice NIET de juiste software biedt. Met softwareleverancier ga je namelijk een duurzame partnership aan. Je wilt immers niet volgend jaar weer helemaal met een nieuw systeem gaan werken. Daar heeft niemand wat aan."

 


Webinar: ‘Welke event software past bij jou’

In de webinar van 45 minuten krijgen event managers die werken in grotere corporates, overheids- en onderwijsinstellingen 10 vragen mee die hen kunnen helpen bij de (pre)selectie van passende event software én bij het voeren van de juiste gesprekken met andere betrokken afdelingen. Interessant? Meld je dan gratis aan, of deel het event met andere eventprofessionals die op zoek zijn naar een goede match.

 

De webinar ‘Welke event software past bij jou’ vindt plaats op 17 november om 10.30. Lees meer:

www.momice.com/nl/aanmelden-webinar-welke-event-software-past-bij-jou
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De ultieme gids voor het vinden van eventlocaties voor eventplanners

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

De opkomst van tegen-huwelijksaanzoeken

Advertenties