"Samen het personeelstekort aanpakken"

"Samen het personeelstekort aanpakken"

Het is al langere tijd een heet hangijzer binnen de evenementenbranche: het alom bekende tekort aan personeel. Zowel organisatoren als toeleveranciers hebben hiermee te kampen en hierdoor voor flinke uitdagingen.


Op vakbeurs Festivak - die op 9 en 10 november plaatsvindt in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch - wordt dit onderwerp uitgebreid tegen het licht gehouden, en gaan we samen op zoek naar oplossingen. Immers, onze sector kenmerkt zich door saamhorigheid.

 


Creativiteit is de key bij Zwarte Cross

De uitdagingen op personeelsvlak is een van de onderwerpen die ter sprake komt bij de lezing van Ronnie Degen (donderdag 10 november om 11.45u). Ronnie is mede-eigenaar van de Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross. Zelf zegt hij over het gebrek aan beschikbaar personeel: "Iedereen lijdt eronder, degene die dat niet doet die liegt." Tijdens zijn presentatie bespreekt hoe zij als organisator op een creatieve manier inspelen op het tekort. Verder komt het verleden, heden en de toekomst van dit bij iedereen bekende festival aan bod. Dat mag je echt niet missen!

 


Help, waar is het personeel gebleven?

Voor extra diepgang betreft het personeelstekort wordt op Festivak een speciaal, interactief panel georganiseerd genaamd ‘Help, waar is het personeel gebleven?’. Hierbij bespreken vijf professionals uit de sector onder leiding van presentator Jeroen van Trierum het huidige en toekomstige personeelsproblemen, maar krijgt ook het publiek de mogelijkheid om hun ervaringen te delen. En uiteraard ook om oplossingen aan te dragen, want die zoeken we allemaal.

 


Recap van de zomer

Een andere sessie die dit actuele thema behandelt is die van De Vereniging Van EvenementenMakers op woensdag 9 november om 12.30 uur. Deze presentatie staat in het teken van de lessen die we als sector kunnen leren van de zomer van 2022. Uiteraard was het genieten dat evenementen weer op normale wijze doorgang konden vinden, en dit leverde een prachtige zomer op. Toch mogen we onze ogen niet sluiten voor dingen die wat minder goed liepen. De personeelsproblemen vallen hier zeker onder, en daarom wordt tijdens deze terugblik gekeken wat hiervan te leren is - met als doel om dit in de toekomst te voorkomen.

 


Laat je inspireren door boeiende sprekers

Uiteraard is er veel meer op Festivak dan alleen aandacht voor de krapte op de arbeidsmarkt. Ieder thema komt aan bod op deze vakbeurs op 9 en 10 november. Bekijk ook zeker het lezingenprogramma en ontdek welke inspirerende sprekers er zoal hun successtories en best practices komen delen. Deze lezingen zijn, na registratie voor de beurs, helemaal gratis te bezoeken.

 

Meld je gratis aan voor de beurs

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties