eventplanner.eco duurzaamheidslabel: coming soon!

eventplanner.eco duurzaamheidslabel: coming soon!

Ons milieu beschermen en zorgen voor de mensen die ervan afhankelijk zijn, ... het is niet langer een kwestie van keuze. En omdat eventorganisatoren altijd maar strengere duurzaamheidsnormen opleggen, neemt de vraag naar ecologische en maatschappelijk verantwoorde leveranciers sterk toe.

 

Maar hoe vind je als potentiële klant partners die aan jouw eisen voldoen? En hoe kun je als verantwoordelijke van een locatie- of evenementenleverancier je duurzame profiel versterken? Als 's werelds snelstgroeiende evenementenplatform draait bij ons alles om het samenbrengen van de juiste mensen. Daarom hebben we een oplossing ontwikkeld: een nieuw duurzaamheidslabel exclusief voor de evenementenbranche. Het label eventplanner.eco gaat in 2023 live. Dat betekent dat het nu tijd is om je voor te bereiden op een boost voor je duurzame imago. No time to waste!

 


Gewoon duurzaam

Met zoveel verschillende en vaak verwarrende eco- en duurzaamheidslabels voor specifieke niches zoals locaties, cateraars, ... is er echt behoefte aan een eenvoudigere en meer uniforme aanpak die de hele evenementensector omvat. Zo maken we het gemakkelijker om dezelfde ambitie te eisen van al je eventleveranciers. Als je weet dat de huidige complexe en vaak kostbare certificeringsprocessen van de bestaande labels vaak buiten het bereik van kleinere bedrijven vallen, dan is het tijd voor een toegankelijker en democratisch alternatief! Althans, dat is de feedback die we kregen van duizenden gebruikers van eventplanner.net. Ons antwoord? Een nieuw, overkoepelend duurzaamheidslabel voor de hele evenementenbranche: eventplanner.eco.

 


De lat hoger leggen

Om gecertificeerd te worden onder het nieuwe label eventplanner.eco, moeten evenementenlocaties en -leveranciers niet alleen voldoen aan een aantal milieu- en sociale criteria, ze moeten zich ook verbinden een minimum aantal duurzaamheidsrichtlijnen te volgen en het duurzaamheidscharter van eventplanner.net te ondertekenen. Aangezien de mogelijkheden en impact van kleine bedrijven niet dezelfde zijn als die van grotere organisaties, variëren ook de eisen van het label.

 


De hele eventsector

Elke evenementenlocatie of -leverancier, uit alle hoeken van de evenementenbranche en uit alle landen en regio's van de wereld, kunnen het .eco-label aanvragen. Het enige wat je nodig hebt, is een (gratis of premium) eventplanner.net bedrijfspagina. Een auditvergoeding is verschuldigd bij je aanmelding, net als een kleine jaarlijkse bijdrage aan het programma.

 


Klaar voor .eco?

Het label eventplanner.eco gaat live in 2023. Als je je zichtbaarheid als een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoordelijke locatie of leverancier wilt vergroten, dan is dit het moment om je referenties bij elkaar te krijgen. We nemen binnenkort contact met je op voor meer informatie over hoe en wanneer je je kandidaat kunt stellen.

 


Experts gezocht!

Ben je een duurzaamheidsexpert, vakvereniging of eventprofessional die zich vandaag al inzet voor het goede doel, neem dan zeker contact met ons op! We staan ​​altijd open voor nieuwe samenwerkingen en verwelkomen graag nieuwe leden in onze adviesraad. Samen kunnen we een positieve impact creëren, iets teruggeven aan onze community van eventplanners en de lat hoog leggen voor een wereldwijde duurzamere industrie in de toekomst!

 

Wil je meedoen? Neem nu contact op >

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties