"We worden 'blij' gemaakt met een dode mus"

"We worden 'blij' gemaakt met een dode mus"

Nederlandse poppodia en -festivals hebben weinig tot niets aan nep-versoepelingen. Dat schrijft de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals in een scherp persbericht aan onze redactie.

 

"Deze versoepelingen helpen slecht een zeer beperkt deel van de culturele en eventsector. De opeenhoping van beknotting maakt dat er door poppodia en festivalorganisaties wederom niet normaal kan worden geprogrammeerd en publiek verwelkomd kan worden. De beperkte openingstijden tot 22:00, de beperkte capaciteit van 1.250 bezoekers, een vaste zitplaats met 1,5 meter afstand in combinatie met de check van een coronatoegangsbewijs maken het haast onmogelijk iets zinnigs te ondernemen."


"Omikron maakt minder ziek en ook belanden er minder en minder vaak besmette mensen in het ziekenhuis, met andere woorden de druk op de gezondheidszorg neemt af. Dit pakket nep-versoepelingen lijkt één van de meest strenge varianten van openstelling tot nu toe. En het is wederom een nieuwe heropeningsvariant. Waarom is onduidelijk. De overheid is niet helder over de drijfveren die ten grondslag liggen van deze maatregelen. 

Voor poppodia en festival- en evenementorganisatoren is het onmogelijk om op deze manier op een bedrijfseconomisch gezonde manier artiesten te presenteren aan het publiek. Het leeuwendeel van de omzet wordt gegenereerd tussen 22:00 en 04:00. Daarnaast hebben organisaties gemiddeld een 90% zaal- of terreinbezetting nodig om uit de kosten te geraken. Hier en daar zal er wel programma worden gepresenteerd, maar dat zal in hoge mate verlieslijdend zijn."


Berend Schans (directeur VNPF) besluit: "Er moet nu echt heel snel een plan komen waarin wordt uitgelegd hoe en wanneer we op korte termijn 100% zonder beperkingen open kunnen en open kunnen blijven. Wat ons betreft is dat uiterlijk 1 maart 2022. De maatschappij wordt onnodig veel schade aangedaan. Het jojobeleid en het gebrek aan een duidelijke koers van de regering beschadigt onze sector inclusief artiesten, maar ook bijvoorbeeld de jeugd en veel werkenden in onze sector."

Bron: Photo: iStockphoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

EasyFloat Verhuur bv
EasyFloat ponton als basis voor een unieke promotie
EasyFloat Verhuur bv|
28 February 2024

Uw product op een ludieke manier onder de aandacht brengen?

Met de EasyFloat pontons als basis is er van alles mogelijk.

Ook als varend promotie vlot te gebruiken.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties