Pukkelpop ontkent onregelmatigheden: "Boekhoudkundige vergissing uit context getrokken"

Pukkelpop ontkent onregelmatigheden: "Boekhoudkundige vergissing uit context getrokken"

Volgens Pukkelpop zijn in 2018 bij de aanpassing van de bedrijfsstructuur van de BV The Factory - het bedrijf dat onder andere Pukkelpop organiseert - bepaalde reserves van de coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk (CVBA-VSO) verkeerdelijk niet omgeboekt naar onbeschikbare reserves.


"De organisatie betreurt dat deze boekhoudkundige vergissing uit zijn context werd getrokken", klinkt het bij het festival.


In september raakte bekend dat het parket van Limburg een opsporingsonderzoek is opgestart naar mogelijke onregelmatigheden binnen de vennootschappen achter Pukkelpop. Dat gebeurde naar aanleiding van een publicatie op de satirische website 't Scheldt. Het parket benadrukte wel het vermoeden van onschuld. De organisatie van het muziekfestival betwistte "met klem" de "lasterlijke aantijgingen" over vermeende onregelmatigheden.


Na de vragen die gesteld werden aan BV The Factory in verband met de boeking van de reserves, heeft het bedrijf naar eigen zeggen juridisch en boekhoudkundig advies ingewonnen. "Daaruit bleek dat in 2018, bij aanpassing van de bedrijfsstructuur aan de groeiende uitdagingen van de organisatie, bepaalde reserves van CVBA-VSO verkeerdelijk niet werden omgeboekt naar onbeschikbare reserves", klinkt het.


Volgens BV The Factory ging het om een "materiële vergissing van boekhoudkundige aard". Er zijn geen uitkeringen van reserves aan de aandeelhouders gebeurd, aldus de organisatie. "De jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 werden gecorrigeerd door de raad van bestuur en opnieuw voorgelegd aan de algemene vergadering, die deze unaniem heeft goedgekeurd. Daarmee werd deze materiële vergissing rechtgezet." 

Bron: HLN 22/12 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Van der Maarel Eventstyling
Onderwaterwereld
Van der Maarel Eventstyling|
19 February 2024

Enig idee wat er allemaal onder water gebeurt? Wij ook niet, maar we hebben onze fantasie erop losgelaten...

Na wat dobberen in ons creatieve brein ontstonden netten vol prachtige planten tussen luchtbellen vol bloemen, bijvoorbeeld. En kunstwerkjes ontstaan uit ondergedompelde flora. Zie je de bloemen ‘zweven’ in het water? Aangevuld met de juiste accessoires, meubelen en verlichting ontstond een te ...

Lees meer

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 19 February 2024

Heel leuk thema! Mooi uitgewerkt.

Lees ook

15 manieren om presentaties te verknallen

15 manieren om presentaties te verknallen

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Advertenties