Regering ondersteunt de noodlijdende eventsector

Regering ondersteunt de noodlijdende eventsector

Event Confederation reageert positief op het pakket steunmaatregelen dat Belgisch Premier De Croo presenteerde. De federatie vindt in de opsomming veel terug van wat het op tafel had gelegd.


"De regering heeft duidelijk inzicht verworven in de specifieke noden van de brede eventsector met dit pakket aan maatregelen", aldus Bruno Schaubroeck woordvoerder voor de eventsector. De sector kijkt - voor het 2e jaar op rij - aan tegen een donkere winter. De maatregelen voor Q1 2022 zijn goed, maar mogelijks is verlenging nodig als heropening op zich laat wachten en als we de voorbereidingsperiode van 3 maanden na heropening in acht nemen. Voor die heropstart zal de overheid sowieso ook fondsen en vooral opstartgaranties moeten voorzien om het ondernemersrisico in te dijken. 


De Belgische federatie betreurt wel dat er geen uniforme regeling voor het dubbel overbruggingsrecht mogelijk was, want opnieuw is de sector niet verplicht gesloten, maar de orderboeken zijn wel leeg. De aanpassing naar 40% omzetverlies voor het enkelvoudige is wel een goede stap. EC laat toch duidelijk stellen dat de beste steunmaatregelen die de regering kan nemen nog altijd de heropening van de sector is. Ze blijven overtuigd dat ze het vertrouwen moeten krijgen van de overheid en de experten om hier - samen - al werkend uit te geraken. 


Tot slot doet de federatie een oproep om prioritair werk te maken van oplossingen op lange termijn via barometers of contingentieplannen zodat het ge-jo-jo van de voorbije weken niet wordt herhaald op de rug van de eventsector. Dat is een verantwoordelijkheid die alle politieke verantwoordelijken op alle niveaus nu moeten opnemen. 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ro de Lanoeye [BeaMeUp@Events  (A Belgian Affair bv)]
Ro de Lanoeye [BeaMeUp@Events (A Belgian Affair bv)]
Expert|2021-12-13 - 18:33u

Voor zover ik begreep betreft het werkloosheids- en belastingsregelingen... Maar ontbrekende inkomens kunnen sowieso niet belast worden... en ingeval van géén personeel kunnen deze niet naar werkloosheid gestuurd worden. Ik heb eigenlijk nog géén info gezien in de stijl van VAIO 1 tem 7, waar voor klein bedrijf of Freelance, daadwerkelijk per periode een (relatief kleine) steunpremie kan aangevraagd en ontvangen worden. IS daar meer over bekend aub.?

Lees ook

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Advertenties