Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Lotto Arena ontving op vrijdag- en zaterdagavond de Belgische top band Bazart voor twee uitverkochte concerten. Een uitgelezen kans om de effecten van de nieuwe voorschriften te evalueren: het concert op vrijdag kon plaatsvinden onder de beperkingen die al een aantal maanden gelden (CST scan, doorgedreven ventilatie, …), voor het concert op zaterdag kwam daar de mondmaskerplicht bij. 


Al sinds de heropening stelt de concertsector vast dat het aantal 'no shows' - dit zijn bezoekers die niet komen opdagen ondanks de aankoop van een ticket - aanzienlijk hoger ligt dan voor de coronacrisis. Al naargelang het genre gaat het over percentages van 10 tot soms zelfs meer dan 30%. Onderzoek leert dat naast de onmogelijkheid om een geldig Covid Safe Ticket (CST) voor te leggen, vooral angst om een besmetting op te lopen de drijfveer was om af te zien van een concertbezoek.


Wat tegen de verwachting in werd in de Lotto Arena op vrijdag een no show percentage van 13,56 % en op zaterdag van 11,35 % genoteerd. De mondmaskerplicht bleek geen reden om thuis te blijven.


Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group: “Wat we voorzichtig voorspeld en gehoopt hadden, heeft zich waargemaakt. Het lijkt er op dat de strengere maatregelen die werden afgekondigd de concertbezoeker meer vertrouwen heeft gegeven. Het aandeel concertbezoekers voor wie deze bijkomende beperking een reden is om toch naar het concert te komen, ligt blijkbaar hoger dan het aandeel voor wie een mondmasker een afknapper is. Natuurlijk maakt één zwaluw de lente niet. Het kan best zijn dat die verhouding voor sommige muziekgenres of evenementen anders zal liggen. Maar deze vergelijkbare cijfers - dezelfde artiest, dezelfde zaal - geven alvast aan dat de huidige maatregelen eerder een positief dan een negatief effect hebben op de bereidwilligheid van de muziekfan om concerten te beleven. We hopen dat het inspirerend mag zijn voor de algemene markt van de ticketkopers.”


“Bazart leverde trouwens twee schitterende concerten af. De gelukzaligheid waarmee de bezoekers de komende dagen door het leven stappen, is misschien niet zo sterk dan een boostervaccin maar zorgt wel voor een mentale weerstand tegen deze nieuwe crisis. Dat is de opdracht die onze sector vandaag heeft: in de meest veilige omstandigheden de bezoekers een ontspannen evenement aanbieden waaruit die bezoeker de nodige energie kan putten om de huidige crisis te weerstaan”, aldus Jan Van Esbroeck.


Een behoorlijk aantal mensen gebruikten spontaan al hun mondmasker op het concert vrijdagavond. De mondmaskerplicht werd op zaterdag goed nageleefd. Medewerkers van Lotto Arena hielden toezicht op het correct opzetten van het mondmasker. Het rigoureus volgen van de voorschriften is een cruciale opdracht, het is immers die discipline die de sector met de minste kleerscheuren door deze crisis zal leiden.

Bron: Foto: Adam Nieścioruk via Unsplash

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties