Wordt 'talent drain' de nieuwe crisis in de eventsector?

Wordt 'talent drain' de nieuwe crisis in de eventsector?

Tijdens de coronacrisis gingen veel mensen uit de eventsector noodgedwongen op zoek naar een andere baan, vaak met betere uren en soms zelfs beter betaald. Wordt deze 'talent drain' de nieuwe crisis in de eventsector?


Nu onze branche weer aantrekt, voelen talloze eventbedrijven een nijpend tekort aan personeel, zowel in de organisatie als in de operaties. Tegelijkertijd zien we dat bedrijven die vacatures voor onze sector hebben, ze moeilijk ingevuld krijgen.


De herfstgolf en soms onhandige aanpak van de overheden met wijzigende maatregelen en een beperkt perspectief maken onze sector voorlopig nog niet heel aantrekkelijk. Zelfs mensen met een hart voor events twijfelen om nu al terug te keren. Het publiek zit ondertussen gelukkig wél te wachten op evenementen en ‘live’. Als in het voorjaar het hoogseizoen weer opstart, zullen de tekorten in de eventsector verder oplopen als er niets veranderd.


Op langere termijn vinden mensen met een passie voor het eventvak ongetwijfeld hun weg weer terug, er bestaat geen mooiere branche als de onze, toch? ;-) Maar het komende jaar moeten we realistisch zijn en rekening houden met de moeilijk in te vullen vacatures. Diverser rekruteren (wat sowieso voordelen biedt) of gemotiveerde sollicitanten zelf opleiden. Uit de V.S. komen ondertussen nieuwe manieren van rekruteren overgewaaid, zoals 'open hiring' of job zonder sollicitatie. Het principe van open aanwerven: wie geïnteresseerd is in een vacature, zet zijn naam op een wachtlijst. Als je bovenaan staat, krijg je de job. Het kunnen allemaal mogelijkheden zijn om vacatures toch ingevuld te krijgen.



Post je vacatures op eventplanner.net

Eventplanner.net is er uiteraard om te helpen. Je eventvacatures plaatsen doe je via deze link. Of zoek je werk? Neem een kijkje bij alle openstaande vacatures in de eventsector.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties