Nu ook officieel: Tomorrowland dient aanvraag in voor 3 festivalweekends in 2022

Nu ook officieel: Tomorrowland dient aanvraag in voor 3 festivalweekends in 2022

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel. Tomorrowland heeft bij de provincie Antwerpen een aanvraag ingediend om volgend jaar een derde festivalweekend te kunnen organiseren. De organisatie zou de voorbereidende werken ook vroeger willen laten aanvangen.


De organisatie wil als compensatie voor de geschrapte festivals in 2020 en 2021 volgend jaar drie opeenvolgende festivalweekends organiseren. Dat extra weekend zou één week vóór de reeds aangekondigde data worden georganiseerd, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli 2022. Daarvoor moet wel de omgevingsvergunning van Tomorrowland worden gewijzigd en daarvoor heeft de organisatie nu een aanvraag ingediend. Concreet wordt de toelating gevraagd om in 2022 uitzonderlijk drie opeenvolgende weekends te kunnen organiseren én om de voorbereidende werken in De Schorre al vanaf zes in plaats van vijf weken vóór het festival te kunnen aanvatten.Financiële zorgen

"De afgelopen twee jaar zagen we vier weekends van het festival Tomorrowland geannuleerd worden omwille van corona", luidt het bij de organisatie. "Daarnaast moest ook de zusterorganisatie Tomorrowland Winter de voorbije twee edities schrappen. Deze uitzonderlijke situatie heeft niet enkel op ons een grote impact gehad, maar ook diverse freelancers en toeleveranciers hebben financiële zorgen. Om de impact van de gemiste weekends voor alle betrokken actoren te verzachten vragen we daarom eenmalig een capaciteitsuitbreiding aan in de vorm van een extra festivalweekend. We vragen ook één extra week aanwezigheid van hinderlijke activiteiten aan voor aanvang van het festival. We vrezen dat de lange inactiviteit meebrengt dat knowhow en routine in de opbouw van het evenement opnieuw moet worden verworven, zodat een extra week noodzakelijk is om de opbouw van een dergelijk groot evenement te garanderen."


Het openbaar onderzoek rond de aanvraag loopt nog tot en met dinsdag 24 oktober. Ten laatste op 13 januari volgend jaar wordt een beslissing genomen. De gemeentebesturen van Boom en Rumst en de provincie Antwerpen lieten eerder wel al weten dat ze niet gekant zijn tegen een extra festivalweekend in 2022. 

Bron: HLN 29/09 via License2publish - Foto: Tomorrowland

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties