Hoe AI de eventsector transformeert

Hoe AI de eventsector transformeert

Artificiële Intelligentie is geen verre toekomstmuziek. Het is tegenwoordig al overal. Voor de eventsector gaat het verder dan personalisatie van bezoekers en netwerken. Digitale twins zijn nu in snelle opmars.  

 

De GPU Technology Conference (GTC), die dit voorjaar online plaatsvond, toonde de allernieuwste snufjes van kunstmatige intelligentie, versneld computergebruik, intelligent netwerken, game-ontwikkeling enzovoort. De technologie werd niet enkel gedemonstreerd, maar werd ook gebruikt om het evenement zelf naar een hoger niveau te tillen. Zo werden de slides in 3D gemaakt in plaats van in gewone slides. Die 3D-werelden spreken een stuk sterker dan de klassieke bullet points in Powerpoint.

 

NVIDIA, vooral bekend van de videokaarten bij gamers, trok verreweg de meeste aandacht. CEO Jensen Huang sprak zijn virtueel publiek toe vanuit zijn keuken. Gedurende een stukje van de keynote was het niet Huang die sprak maar een fotorealistische digitale kloon van de CEO (en zijn keuken). Niemand had het door. 

Het gebruik van virtuele stand-ins bij digitale evenementen is niet nieuw, en het afgelopen jaar groeide de ontwikkeling en implementatie van op avatars gebaseerde platforms sterk. Maar die karakters lijken niet op echte mensen.

 

Om het indrukwekkende resultaat te bereiken maakten de digital designers van NVIDIA een gezichts- en lichaamsscan om een​​3D-model van Huang te maken. Daarna werd AI getraind om zijn gebaren en uitdrukkingen na te bootsen. Dat gebeurde via de Omniverse-technologie van het bedrijf, een multidisciplinaire samenwerkingstool voor het creëren van 3D virtuele ruimtes. Ook zijn volledige keuken werd tot in de kleinste details virtueel gekloond.

 

Om de snelheid van de implementatie te illustreren, vertelde VP en uitvoerend creatief directeur van NVIDIA Wright dat zijn team het concept een maand vooraf vastlegde. Een week voor het evenement bouwden de engineers de virtuele versie van Hung, met behulp van een spraakopname van zijn keynote.

Bron: Photo: NVIDIA

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Very Food Catering
Cateraar Very Food groeit en koopt nieuw pand
Very Food Catering|
22 February 2024

Een nieuw hoofdstuk voor Very Food catering: meer ruimte en meer smaakbeleving


In het boeiende verhaal van Very Food Catering tekent zich een nieuw hoofdstuk af, aan ruimte alvast geen gebrek in hun gloednieuwe pand.

Lees meer

Like Reageer
Kevin Van der Straeten
Leader |eventplanner.net | 16 February 2024

Proficiat!

Like | Reply

Lees ook

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Hoe minder hard werken bij je volgende event?

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

Maak je klaar om het eventplanner.eco-label te behalen

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties