Hoe AI de eventsector transformeert

Hoe AI de eventsector transformeert

Artificiële Intelligentie is geen verre toekomstmuziek. Het is tegenwoordig al overal. Voor de eventsector gaat het verder dan personalisatie van bezoekers en netwerken. Digitale twins zijn nu in snelle opmars.  

 

De GPU Technology Conference (GTC), die dit voorjaar online plaatsvond, toonde de allernieuwste snufjes van kunstmatige intelligentie, versneld computergebruik, intelligent netwerken, game-ontwikkeling enzovoort. De technologie werd niet enkel gedemonstreerd, maar werd ook gebruikt om het evenement zelf naar een hoger niveau te tillen. Zo werden de slides in 3D gemaakt in plaats van in gewone slides. Die 3D-werelden spreken een stuk sterker dan de klassieke bullet points in Powerpoint.

 

NVIDIA, vooral bekend van de videokaarten bij gamers, trok verreweg de meeste aandacht. CEO Jensen Huang sprak zijn virtueel publiek toe vanuit zijn keuken. Gedurende een stukje van de keynote was het niet Huang die sprak maar een fotorealistische digitale kloon van de CEO (en zijn keuken). Niemand had het door. 

Het gebruik van virtuele stand-ins bij digitale evenementen is niet nieuw, en het afgelopen jaar groeide de ontwikkeling en implementatie van op avatars gebaseerde platforms sterk. Maar die karakters lijken niet op echte mensen.

 

Om het indrukwekkende resultaat te bereiken maakten de digital designers van NVIDIA een gezichts- en lichaamsscan om een​​3D-model van Huang te maken. Daarna werd AI getraind om zijn gebaren en uitdrukkingen na te bootsen. Dat gebeurde via de Omniverse-technologie van het bedrijf, een multidisciplinaire samenwerkingstool voor het creëren van 3D virtuele ruimtes. Ook zijn volledige keuken werd tot in de kleinste details virtueel gekloond.

 

Om de snelheid van de implementatie te illustreren, vertelde VP en uitvoerend creatief directeur van NVIDIA Wright dat zijn team het concept een maand vooraf vastlegde. Een week voor het evenement bouwden de engineers de virtuele versie van Hung, met behulp van een spraakopname van zijn keynote.

Bron: Photo: NVIDIA

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties